Annonce
Skjern

Vandhaverne får sit på det tørre: Nu kommer kommunen med pilekvistene

Jernfrit vand kommer til at risle i Vandhaverne, uanset om det bliver en tør sommer. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Kommunen overtager nu boringen efter jernfrit vand i Vandhaverne i Skjern, og dermed er der fundet en løsning på et meget specielt problem, hvor den store attraktion Vandtanken risikerede at være tør om sommeren.
Annonce

SKJERN: Lige nu er det ikke et problem at holde vand i Vandtanken, der er den centrale del af Skjerns nye attraktion Vandhaverne, og det bliver det heller ikke, når vejrguderne i en lun sommer ferielukker vandforsyningen fra oven.

Det sørger Ringkøbing-Skjern Kommune for, og dermed er der fundet en løsning på et ret specielt problem, som i værste tilfælde kunne have efterladt Vandhaverne som en tør attraktion halvdelen af året.

Kravet til vandet i Vandtanken er nemlig, at det skal være jernfrit. Derfor ville det nemmeste være at få vandet direkte fra Ringkøbing-Skjern Forsyning, men det ville efterlade Skjern Udviklingsforum, som har stået for projektet, med en meget stor regning, alternativt slet ingen vand.

Derfor gik Skjern Udviklingsforum i gang med pilekvistene og borede efter jernfrit vand i nærheden. Flere forsøg er gjort, men det fundne vand har ikke været jernfrit.

Nu har Ringkøbing-Skjern Kommune overtaget boreopgaven og sat en geolog på sagen. Næste forsøg bliver længere væk fra Vandtanken. Her er der nemlig en privat haveboring tæt på, der formentlig er jernfri, men da det er vinter, er der lige nu lukket for den, så der kan ikke tages prøver derfra.

- Det er en udfordring, men vi er fortrøstningsfulde, lyder det fra afdelingsleder Ivan Thesbjerg, Land og Vand hos Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Glæde over samarbejde

At det er lykkedes at finde en løsning med kommunen, glæder Skjern Udviklingsforums formand Lars Foged.

- Vi er meget taknemmelige. Det er godt, at kommunen går efter en praktisk og overkommelig løsning, siger Lars Foged.


Vi er meget taknemmelige. Det er godt, at kommunen går efter en praktisk og overkommelig løsning.

Lars Foged, formand for Skjern Udviklingsforum


Fra politisk side glæder formand for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S) sig over kommunens samarbejde med de frivillige i Skjern Udviklingsforum om at finde en løsning på problemet.

- Som politiker har jeg det rigtig godt med at finde en løsning, for Vandtanken er jo et stort aktiv for Skjern, som mange besøger, siger John G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce