Annonce
Sport

Valverde og Busquets roser Messi for hans fodboldkunst

Albert Gea/Reuters
Messi bliver atter hyldet for sin kunnen efter hattrick i sejr lørdag. Messi scorede på to frisparksperler.

Lionel Messi scorede på to forrygende frispark, da han lavede sit første hattrick i sæsonen i en sejr over Celta Vigo på Camp Nou lørdag.

Barcelonas anfører konverterede køligt et straffespark til en føring i det 23. minut, og senere scorede han på to fantastiske og næsten identiske frispark i øverste hjørne.

Sergio Busquets cementerede 4-1-sejren med et mål i det 85. minut.

- Vi har en meget stor fordel, når vi har verdens bedste spiller på vores hold, og han er samtidig den bedste til frispark, siger Busquets om Messi.

- Lidt efter lidt er han blevet bedre til frispark. Førhen syntes han, at de var svære. Det giver os et boost at have ham, tilføjer den defensive midtbanespiller.

Også Barcelona-træner Ernesto Valverde er udmærket klar over, at han råder over en særlig spiller på sit hold.

- Med Messi er alt muligt, siger den spanske træner.

- Han dominerer den kunst, det er at tage frispark, og modstandere ved, at de ikke har råd til at begå fejl. Når de gør, prøver vi at udnytte det, tilføjer han.

Lørdagens sejr bragte Barcelona tilbage til toppen af La Liga efter en vanskelig uge, hvor holdet led et choknederlag på 1-3 til Levante i La Liga og måtte nøjes med 0-0 hjemme mod Slavia Prag i Champions League.

Valverde understreger, hvor vigtigt det er, at hans hold igen er på sejrskurs.

- Når du taber en kamp, er det altid vigtigt at vinde den næste, særligt for en klub som vores. Den anden dag led vi et smertefuldt nederlag, og vi var nødt til at vinde i dag, siger han.

Dog gik ikke alt Barcelonas vej lørdag. Således måtte klubben meddele, at højrebacken Nélson Semedo er ude i fem uger med en lægskade, som han pådrog sig i kampen.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Grib bolden til håndboldens dag

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Annonce