Annonce
Leder

Valgkamp for konkurrenten: Har Boye fået dårlig rådgivning?

Det kan undre, at en mand, der er politisk rådgiver for andre, er så blind for den risiko, han udgør for sig selv og sit parti.


Politisk tonedøv vil de færreste formentlig beskylde Venstres byrådsmedlem Svend Boye Thomsen for at være. At han alligevel har bragt sig i en ganske disharmonisk situation forud for folketingsvalget, kan af samme grund undre.

Skønt selve opførelsen endnu ikke er programsat, buldrer valgets pauker allerede af sted i fortissimo, og lokale kor brummer et advarende omkvæd om stemmespild. Med 10.000 'løse' Venstre-stemmer efter Esben Lunde Larsens afgang, med en ny V-kandidat på scenen og med et KD, som efter et stemmemæssigt kanonvalg til byrådet satser alt på et landspolitisk comeback, skulle man tro, at alle gode Venstre-kræfter i situationen ville vælge at understøtte partiets egen kandidat.

Derfor er det mildt sagt overraskende at se en Venstrepolitiker påtage sig rollen som den, der skal være med til at orkestrere valget for Kristendemokraterne.

Ingen tvivl om, at den professionelle kommunikationsrådgiver Svend Boye Thomsen har både interesse i og ret til at gå efter de kunder, der vil købe hans rådgivning - uanset kundernes partifarve. Men er det strategisk klogt af politikeren Svend Boye Thomsen at sælge sin pen og sin rådgivning til et parti, der har som erklæret mål at tage stemmer fra hans eget parti? Og er manøvren virkelig så spiselig for hans eget parti, som de officielle meldinger mere eller mindre begejstret giver udtryk for?

Adskillige scenarier er tænkelige efter valget. Den mest fredsommelige udgang, ikke mindst set med KD's kampagnerådgivers briller, vil selvfølgelig være, at både Venstres Kenneth Mikkelsen og én eller flere Kristendemokratiske kandidater kommer ind. I den situation kan KD som lovet pege på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, egnen vil have solid repræsentation i tinget, og alle involverede parter kan trække vejret lettet.

Hvis derimod V skulle få et lokalt mandat, mens KD igen-igen må opgive håbet om en plads i Folketinget, kommer kampagnerådgiveren nok til at berede sig på en hel del lokalt drilleri - måske endda en lille opsang i revyen ved Æ Hawfest. Han kommer sandsynligvis også til at opgive KD som fast kunde fremover.

Men hvis ingen af parterne får en taburet på Christiansborg - eller hvis Venstres hidtil stensikre kreds mister mandatet, mens KD kommer ind - ja, så er der uden tvivl lagt op til et rivegilde af format i en Venstrekreds, der i forvejen fremstår en smule forrevet efter diverse interne slagsmål. I den situation vil Svend Boye Thomsen let komme til at fremstå som manden, der solgte sin politiske kunnen og viden til modparten - og som dermed var med til at rive tæppet væk under sit eget partis kandidat.

Det kan undre, at en mand, der slår sig op som politisk rådgiver for andre, tilsyneladende er blind for den risiko, han udgør for både sig selv og sit parti. Nogen burde måske have rådgivet ham bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

130-årigt mejeri lader livet for at gøre plads til byggegrunde: Landsby tørster efter tilflyttere

Annonce