Annonce
Leder

Valgkamp for konkurrenten: Har Boye fået dårlig rådgivning?

Det kan undre, at en mand, der er politisk rådgiver for andre, er så blind for den risiko, han udgør for sig selv og sit parti.


Politisk tonedøv vil de færreste formentlig beskylde Venstres byrådsmedlem Svend Boye Thomsen for at være. At han alligevel har bragt sig i en ganske disharmonisk situation forud for folketingsvalget, kan af samme grund undre.

Skønt selve opførelsen endnu ikke er programsat, buldrer valgets pauker allerede af sted i fortissimo, og lokale kor brummer et advarende omkvæd om stemmespild. Med 10.000 'løse' Venstre-stemmer efter Esben Lunde Larsens afgang, med en ny V-kandidat på scenen og med et KD, som efter et stemmemæssigt kanonvalg til byrådet satser alt på et landspolitisk comeback, skulle man tro, at alle gode Venstre-kræfter i situationen ville vælge at understøtte partiets egen kandidat.

Derfor er det mildt sagt overraskende at se en Venstrepolitiker påtage sig rollen som den, der skal være med til at orkestrere valget for Kristendemokraterne.

Ingen tvivl om, at den professionelle kommunikationsrådgiver Svend Boye Thomsen har både interesse i og ret til at gå efter de kunder, der vil købe hans rådgivning - uanset kundernes partifarve. Men er det strategisk klogt af politikeren Svend Boye Thomsen at sælge sin pen og sin rådgivning til et parti, der har som erklæret mål at tage stemmer fra hans eget parti? Og er manøvren virkelig så spiselig for hans eget parti, som de officielle meldinger mere eller mindre begejstret giver udtryk for?

Adskillige scenarier er tænkelige efter valget. Den mest fredsommelige udgang, ikke mindst set med KD's kampagnerådgivers briller, vil selvfølgelig være, at både Venstres Kenneth Mikkelsen og én eller flere Kristendemokratiske kandidater kommer ind. I den situation kan KD som lovet pege på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, egnen vil have solid repræsentation i tinget, og alle involverede parter kan trække vejret lettet.

Hvis derimod V skulle få et lokalt mandat, mens KD igen-igen må opgive håbet om en plads i Folketinget, kommer kampagnerådgiveren nok til at berede sig på en hel del lokalt drilleri - måske endda en lille opsang i revyen ved Æ Hawfest. Han kommer sandsynligvis også til at opgive KD som fast kunde fremover.

Men hvis ingen af parterne får en taburet på Christiansborg - eller hvis Venstres hidtil stensikre kreds mister mandatet, mens KD kommer ind - ja, så er der uden tvivl lagt op til et rivegilde af format i en Venstrekreds, der i forvejen fremstår en smule forrevet efter diverse interne slagsmål. I den situation vil Svend Boye Thomsen let komme til at fremstå som manden, der solgte sin politiske kunnen og viden til modparten - og som dermed var med til at rive tæppet væk under sit eget partis kandidat.

Det kan undre, at en mand, der slår sig op som politisk rådgiver for andre, tilsyneladende er blind for den risiko, han udgør for både sig selv og sit parti. Nogen burde måske have rådgivet ham bedre.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce