Læserbrev

Valg til Europa-Parlamentet: Tag magten tilbage

Læserbrev: Der er mange specifikke grunde til, at folk er kritikere / modstandere af EU. Det er afhænger af, hvad du finder væsentligt. Derfor er der f.eks. forskel på, hvilke argumenter der tæller mest, afhængigt af, hvor du befinder dig på den politiske skala fra venstre til højre. Er det forbrugernes interesser, miljøet, klimapolitikken, lønmodtagernes forhold, militariseringen, manglende globalt udsyn/globaliseringen, det nationale, grænsekontrollen, flygtningepolitikken eller noget helt andet, som er afgørende.

Noget lignende gør sig i øvrigt gældende for EU-tilhængere / positive. Alle disse grunde – hos såvel modstandere som tilhængere – er naturligvis af stor betydning og skal ikke underkendes. Og kan fuldt legitimt bruges i argumentationen. Blot vil man ikke altid ramme alle ens ”medkæmpere”.

Men der er behov for at grave et spadestik dybere og finde den fælles grundvold for EU-modstanden/kritikken og dermed også årsagen til den egentlige og allerdybeste uenighed med EU-tilhængerne.

Og den fælles grundvold – som er uafhængig af, hvad du mener om det ene eller det andet, om du er til venstre, i midten eller til højre, er jyde eller sjællænder, er mand eller kvinde, ung eller gammel, selvstændig eller lønmodtager – er for Folkebevægelsen mod EU vort folkestyre og Danmarks selvbestemmelse. Det er derfor, vi har valgt sloganet: Tag magten tilbage.

Dette slogan betyder, at vi mener, at EU har taget magten fra os. Og her er vi så ved den helt dybe uenighed med de fleste EU-tilhængere, der jo mener, at vi får mere demokrati og mere selvstændighed, når vi ”sidder med ved bordet”.

Eller – dersom de er lidt enige med os og derfor betænkelige - mener, at EU kan ”rulles tilbage”. Mange EU-modstandere vælger at blive hjemme ved EU-parlamentsvalget, der er ”berømt” for den lave stemmeprocent. De ”gider ikke” EU. Til dem vil vi sige: Tror du, det bliver bedre, hvis Folkebevægelsen mod EU svækkes?

Og selv om du ikke er 100 procent EU-modstander, så bør også du overveje at stemme på Folkebevægelsen – især fordi vi er den mest effektive garanti for, at slagmarken om EU-forhold ikke i for høj grad overlades til EU-tilhængerne.

0/0
Annonce
Leder For abonnenter

Begyndelsen på et smukt venskab

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen