Annonce
Læserbrev

Valg til Europa-Parlamentet: Tag magten tilbage

Læserbrev: Der er mange specifikke grunde til, at folk er kritikere / modstandere af EU. Det er afhænger af, hvad du finder væsentligt. Derfor er der f.eks. forskel på, hvilke argumenter der tæller mest, afhængigt af, hvor du befinder dig på den politiske skala fra venstre til højre. Er det forbrugernes interesser, miljøet, klimapolitikken, lønmodtagernes forhold, militariseringen, manglende globalt udsyn/globaliseringen, det nationale, grænsekontrollen, flygtningepolitikken eller noget helt andet, som er afgørende.

Noget lignende gør sig i øvrigt gældende for EU-tilhængere / positive. Alle disse grunde – hos såvel modstandere som tilhængere – er naturligvis af stor betydning og skal ikke underkendes. Og kan fuldt legitimt bruges i argumentationen. Blot vil man ikke altid ramme alle ens ”medkæmpere”.

Men der er behov for at grave et spadestik dybere og finde den fælles grundvold for EU-modstanden/kritikken og dermed også årsagen til den egentlige og allerdybeste uenighed med EU-tilhængerne.

Og den fælles grundvold – som er uafhængig af, hvad du mener om det ene eller det andet, om du er til venstre, i midten eller til højre, er jyde eller sjællænder, er mand eller kvinde, ung eller gammel, selvstændig eller lønmodtager – er for Folkebevægelsen mod EU vort folkestyre og Danmarks selvbestemmelse. Det er derfor, vi har valgt sloganet: Tag magten tilbage.

Dette slogan betyder, at vi mener, at EU har taget magten fra os. Og her er vi så ved den helt dybe uenighed med de fleste EU-tilhængere, der jo mener, at vi får mere demokrati og mere selvstændighed, når vi ”sidder med ved bordet”.

Eller – dersom de er lidt enige med os og derfor betænkelige - mener, at EU kan ”rulles tilbage”. Mange EU-modstandere vælger at blive hjemme ved EU-parlamentsvalget, der er ”berømt” for den lave stemmeprocent. De ”gider ikke” EU. Til dem vil vi sige: Tror du, det bliver bedre, hvis Folkebevægelsen mod EU svækkes?

Og selv om du ikke er 100 procent EU-modstander, så bør også du overveje at stemme på Folkebevægelsen – især fordi vi er den mest effektive garanti for, at slagmarken om EU-forhold ikke i for høj grad overlades til EU-tilhængerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

Annonce