Annonce
Navne

Vagn kaldt ind fra sit otium: Ingen vil hoppe i præstekjolen i Ejsing

Der mangles en permanent sognepræst til kirken i Ejsing. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Ejsing Kirke mangler fast sognepræst, efter at Gina Andersen forlod stillingen.
Annonce

Ejsing: Vagn Ove Høgild var egentlig gået på pension for over otte år siden. Men i begyndelsen af maj var han nødt til at hoppe i præstekjolen igen. For Gina Andersen, der indtil for nyligt var sognepræst i Ejsing Kirke, rejste tilbage til Grønland med sin familie, hvor manden havde fået arbejde, og det efterlod kirken præsteløs.

Og selvom den tidligere provst er glad for at være tilbage i pibekraven, så håbes der nu, at man ved at genopslå stillingen nu forhåbentlig kan lande en mere permanent sognepræst til stillingen.

- Der var én i starten den første gang, den blev opslået, som godt kunne matche stillingen, men vedkommende havde lige fået en anden stilling, så det lykkedes ikke, forklarer den nu konstituerede sognepræst, Vagn Ove Høgild.

Han har dog tidligere som provst oplevet, at stillinger først blev besat i genopslagsrunden.

Problemet er generelt, mener han.

- Der er færre ansøgere til stort set alle præstestillinger i dag. Det gør sig gældende, at de unge præster hellere søger ind mod de større byer - eller tæt på. Det er ihvertfald et problem i Midt- og Vestjylland, siger han.

Oftest hænger det sammen med familien:

- Ægtefællen eller samleveren skal jo også have arbejde i det område, man flytter til - det hænger jo ofte sammen, siger han.

Ejsing-præsten skal desuden være bistandspræst i Sahl og Vinderup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce