Annonce
Ringkøbing

Vagabond får skoleelever til at lytte

I Teatret OM's børneforestilling 'Lyt' spilles hovedrollen af Sandra Pasinni. Foto: Tommy Bay
Teatret OM med hjemsted i Ringkøbing er klar til at drage ud på en lille turné med besøg på skoler i Lem og Hvide Sande.

Ringkøbing: Nogle af de yngre elever på Lem Stationsskole har udsigt til en lidt anderledes oplevelse fredag formiddag, hvor Teatret OM kommer på besøg med forestillingen 'Lyt.'

Forestillingen handler om vagabonden Spugna, som lever på planeten E. Her er der ikke flere træer eller blomster tilbage, og kun få naturlige frø har overlevet. Al mad er dåsemad.

Sammen med robotten OMG tager Spugna ud på en farlig mission for at redde naturen.

På trods af emnets alvor er det en forestilling fuld af komik og musik, og børnene får rørt lattermusklerne flere gange under forestillingen, lyder budskabet fra Teatret OM.

- Ud fra de spørgsmål, som børnene har stillet efter forestillingen, kan vi se, at det er et emne, der berører rigtig mange børn, siger Tove Kristensen, leder af administrationen på det vestjyske egnsteater, der i år fejrer 30 års jubilæum.

'Lyt' er tidligere blev vist på skoler i blandt andet Tarm, Skjern, Spjald og Tim, og mandag og tirsdag i næste uge gæster forestillingen Hvide Sande Skole.

- Vi har under turnéen mødt så utrolig mange søde og engagerede elever og lærere, tilføjer Tove Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

112

Sprængningseksperter kaldt til Hvide Sande

Annonce