Ringkøbing

VA dyrker fremtidens korn på Mors

Var det noget med en forårs-markvandring i disse skønne omgivelser på Mors? Pressefoto.
Vestjyllands Andel gør spændende forsøg med hvede, raps og vårbyg på Peterslund på limfjordøen.

RINGKØBING: Afgrøderne står fint på Peterslund på Mors …

Det er noget, der bringer glæde i Vestjyllands Andels hovedsæde i Ringkøbing. Peterslund er nemlig den ejendom på limfjordsøen, hvor VA dyrker sine forsøgsafgrøder på marker smukt beliggende ned til Limfjorden.

Og det er fremtidens sorter inden for hvede, raps og vårbyg. der dyrkes i de dejlige omgivelser, understreger produktionskonsulent hos VA, Claus Jacobsen.

- Der er ingen tvivl om, at vi har fat i nogle sorter, der performer på et rigtigt højt niveau. Derfor har vi også grund til at have høje forventninger til udbyttet, fortsætter han.

- Samtidig har vi gode muligheder for visuelt at skelne mellem de forskellige sorter, fordi de står lige op og ned ad hinanden.

Ud over raps og hvede, afprøves også mulighederne i forskellige sorter vårbyg på Peterslund.

Interesserede kan deltage i en markvandring på Peterslund, der finder sted onsdag den 29. maj. Så hvis VA's andelshavere her på egnen vil på en lille udflugt, nu da forårssåningen er ved at være overstået, er her et helt oplagt mål!

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce