Annonce
Ringkøbing

V-valget: Vinding i offensiven med angreb på Mikkelsen

Birgitte Vinding markerede sig med et angreb på Kenneth Mikkelsen - og blev selv gået på klingen om sin fortid i Nye Borgerlige. Fotoet her er fra mandagens møde i Videbæk. Foto: Søren Palmelund

Birgitte Vinding tog hovedrollen, da de fire kandidater til posten som Venstres folketingskandidat, præsenterede sig i Tarm foran godt 60 fremmødte.

Tarm: Kampen om at blive Venstres folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen fik mere bid, da den politiske karavane onsdag nåede andet stop på vejen frem til den endelige afstemning den 20. august - nemlig til Bechs Hotel i Tarm.

Hvor kandidaterne på det første møde i Videbæk havde brugt kræfterne på at svare på spørgsmål fra salen, gik Birgitte Vinding onsdag aften i offensiven og angreb Kenneth Mikkelsen. Han er bosat i Herning og vil ikke flytte til Ringkøbing-Skjern af familiære årsager, og fordi han mener, det er ligegyldigt, "om sengen står 15 kilometer på den ene eller anden side af kommunegrænsen".

Birgitte Vinding er bosat i Snekkersten, men vender hjem til den fædrene gård i Stauning. Da Lennart Qvist onsdag eftermiddag trak sig, mente Birgitte Vinding at være den mest lokale af de fire kandidater.

- Jeg ved, at nogen mener, at min tilknytning til Ringkøbing-Skjern ikke er stærk nok. Men vi er fire kandidater. Der er kun én af os, der er født og opvokset her. Kun én har gået i folkeskole og på gymnasium her. Kun én har rykket flyvehavre op i engene og været frivillig gymnastikleder. Det er mig. Ingen af os bor her. Kun én har planlagt at flytte hjem. Det er mig. Jeg er den eneste, der tidligere har boet her, sagde Birgitte Vinding.

Hun vendte sig derpå mod Kenneth Mikkelsen og satte angrebet ind.

- Kenneth Mikkelsen, føler dig hjemme her? Du vil ikke bo her. Du har arbejdet her halvandet år og rykkede så tilbage til Herning og vil blive dér. Dér står din seng. Du gjorde meget ud af fortælle, at du er midt- og vestjyde. Jeg er vestjyde. Derfor vil jeg sørge for, at investeringer ikke stopper ved Herning, men kommer helt til Vestjylland. Herfra min verden går. Det gør den hver eneste dag. Generationsskiftet på gården er i gang. Jeg er på vej hjem.

Kenneth Mikkelsen forklarede, at han føler sig hjemme i Midt- og Vestjylland, både i Herning by, hvor han bor, og i Aulum, hvor han stammer fra, og i Vildbjerg, hvor han har venner.

- Jeg betragter mig som en lokal kandidat. Og jeg har vist, at jeg kan være tro, når jeg er her, sagde Mikkelsen og hentydede til sit job som erhvervsdirektør i Ringkøbing-Skjern.

De øvrige kandidater, Dorte Jarlby og Sebastian Korsbakke Jensen, gentog, at de ville flytte til Ringkøbing-Skjern, hvis de bliver valgt.

Annonce

Kan du stå imod Krarup?

Svend Mortensen, Skjern, tog det lokale aspekt videre.

- Jeg synes, man skal vide, hvornår sengen kommer til at stå i Ringkøbing-Skjern, så det er godt, at tre af jer siger det, sagde han og stillede Kenneth Mikkelsen et spørgsmål.

- Nu skal du så arbejde på at få arbejdspladser til Ringkøbing-Skjern. Vi ved jo, at borgmester Lars Krarup er vant til at få sin vilje. Kan du sige til ham og Kristian Jensen, at "jeg stemmer den anden vej"?

- Det er et godt spørgsmål, sagde Kenneth Mikkelsen og forklarede:

- Jeg er direktør for et erhvervsråd, der dækker både Herning og Ikast-Brande. Jeg står ofte i en situation, hvor en virksomhed viser interesse for enten den ene eller den anden kommune. Jeg må så være tro mod den kommune, jeg i den givne sag repræsenterer. Og ingen borgmester kan pege fingre af, at jeg ikke kan forvalte to områder. I fremtiden kommer jeg til at bruge mit store netværk til gavn for Ringkøbing-Skjern Kommune.

Springer du?

Brigitte Vinding var ikke kun i angriberens rolle. Hun blev også selv gået på klingen, da Erik Poulsen, som er Venstres-kandidat til Europaparlamentsvalget, spurgte til hendes forbindelse med Nye Borgerlige.

- Du har i et Facebook-opslag forklaret Nye Borgerliges energipolitik, og du har liket et opslag om, at Nye Borgerlige står til otte mandater. Kan vi regne med, at du ikke springer fra Venstre til Nye Borgerlige, hvis du bliver valgt til Folketinget? spurgte Erik Poulsen.

Birgitte Vinding svarede, at hun har været medlem af Nye Borgerlige, men meldte sig ud den 21. juli, hvorefter hun få dage efter meldte sig ind i Venstre og meldte sig som kandidat.

- Jeg er veninde til Pernille Vermund, men har hjulpet Venstre og Konservative med opgaver. Lad den, der er ren, kaste den første sten. Jeg har været i bevægelse. Jeg begyndte hos Venstre, var hos de Konservative, og har været hos Nye Borgerlige, og nu er jeg hos Venstre. Jeg ved ikke, om nogen her er ren, sagde Birgitte Vinding.

S-samarbejde?

Foruden sengeplaceringer og Nye Borgerlige blev kandidaterne også spurgt til deres holdninger til planloven, miljøreguleringer af landbruget, udnyttelse af landbrugsbygninger til opstart af industri, udenlandsk ejerskab af sommerhuse, vindmøller, nationalpark og et samarbejde med Socialdemokratiet.

Kenneth Mikkelsen kaldte et S-samarbejde en "spændende tanke, der har nogle års modningsfase".

Birgitte Vinding mente, at det handler om, hvem der vil gennemføre mest liberal politik, "hvilket DF ikke har været gode til i denne omgang, så måske Venstre skulle kigge til anden side".

Dorte Jarlby sagde:

- Jeg kan ikke støtte op om Mette Frederiksen. Jeg har ikke tillid til Socialdemokraterne. Jeg er blå, og vi skal sørge for selv at danne regering.

Sebastian Korsbakke Jensen gjorde opmærksom på, at SV-regeringen ikke fungerede for fyrre år siden og næppe ville gøre det igen.

- Selv om jeg ikke er på linje med DF i udlændingepolitikken, så er de den bedste partner, vi kan vælge. De har leveret op igennem nullerne, sagde han.

Det tredje og sidste præsentationsmøde finder sted i Rofi i Ringkøbing på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

Annonce