Annonce
Ringkøbing

V-kandidat er ingen trojansk hest: Jeg er udsat for en smædekampagne

Birgitte Vinding kalder det en smædekampagne, at hun i virkeligheden vil skifte til Nye Borgerlige, hvis hun bliver valgt til Folketinget for Venstre. Det kan slet ikke lade sig gøre, siger hun. Arkivfoto

På Venstres tredje og sidste kandidatmøde langede Birgitte Vinding ud efter partiets lokale kandidat til Europa-Parlamentet for beskyldningen om, at hun i virkeligheden er trojansk hest for Nye Borgerlige.

Ringkøbing: Selv om Birgitte Vinding først skiftede fra Nye Borgerlige til Venstre få dage før, hun meldte sig ind i kampen om at overtage Esben Lunde Larsens plads i Folketinget, så har hun tænkt sig at blive i partiet.

Det slog hun fast på Venstres tredje og sidste præsentationsmøde i Ringkøbing mandag aften, hvor hun og modkandidaterne Kenneth Mikkelsen, Sebastian Korsbakke Jensen, Dorte Jarlby mødte vælgerne for sidste gang, inden kandidatvalget den 20. august i Dejbjerglund.

På forhånd havde Birgitte Vinding på Facebook kaldt det en "smædekampagne" og "en fed løgnehistorie" at hun i virkeligheden er en såkaldt trojansk hest, der vil skifte tilbage til nye borgerlige, hvis hun kommer i Folketinget for Venstre.

På mødet langede hun hårdt ud af ophavsmanden Erik Poulsen, der er kandidat til Europa-Parlamentet, og som i flere omgange har været kommunikationsrådgiver for Venstre i Ringkøbing-Skjern.

I en artikel på dagbladet Politikens netavis har Poulsen stillet spørgsmålstegn ved, om Vindings loyalitet.

- Det, du har lavet i dag, er grimt. Hvis du havde gjort dit arbejde ordentligt og tjekket fakta, ville du vide, at det slet ikke kan lade sig gøre. Hvis jeg bliver valgt til Folketinget for Venstre, kan jeg ikke skifte til Nye Borgerlige, fordi man ikke kan sidde på et andet partis stemmer. Det har jeg vidst hele tiden. Med mit medlemskab af Venstre er jeg kommet hjem både politisk og personligt, sagde hun.

Birgitte Vinding mener, at Erik Poulsens beskyldning har "hængt kredsen ud og gjort os til grin".

Erik Poulsen var dog ikke alene om at være interesseret i Vindings interesse for Nye Borgerlige. En mødedeltager bemærkede, at det var dejligt, at hun føler sig hjemme i Venstre.

- Men nu får du vel ikke et tilbagefald, lød kommentaren.

Det forsikrede Birgitte Vinding om, at hun ikke ville få.

Erik Poulsen er dog stadig ikke overbevist.

- Jeg hører en reel bekymring for, at Birgitte Vinding ikke er færdig med Nye Borgerlige, siger han med henvisning til Facebook-likes af en god meningsmåling til Nye Borgerlige på dagen, hvor hun meldte sig som kandidat for Venstre.

- Der er en advarselslampe, der blinker, og derfor spørger jeg, fastslår Erik Poulsen.

Annonce

En trojansk hest

Trojansk hest er navnet på et krigslist, hvor fjenden lokkes til selv at lukke en hær ind bag sine forsvarsværker. Oprindelig udtænkt af Odysseus.

Bruges i overført betydning om en person, som trænger ind i en organisation eller lignende og skader denne indefraifølge Odysséen en hul træhest fyldt med krigere som Odysseus lokkede trojanerne til at trække ind i Troja.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Annonce