Ringkøbing

V-formand: Vi må advare om stemmespild

Venstres formand i Sdr. Lem-Velling mener ikke at det er selvfølge, at partiets nye kandidat bliver valgt. Arkivfoto
Formand for Venstre i Sdr. Lem-Velling frygter at Kristendemokraterne "låner" så mange Venstrevælgere, at det kan gå ud over Venstres repræsentation på Christiansborg.

Sdr. Lem-Velling: Det er langt fra sikkert, at Venstre kan fastholde sine fem folketingsmedlemmer i Vestjyllands Storkreds efter næste valg.

Det mener Peder Mogensen, der er formand for Sdr. Lem-Velling Venstre. På vælgerforeningens generalforsamling forleden sendte han derfor en opfordring til sine partifæller.

- Vi har alle en stor opgave i at få Kenneth (Mikkelsen, red.) kørt i den bedst mulige position, så han kan blive valgt til Folketinget. Som det ser ud lige nu, er det ikke sikkert at Vestjyllands Storkreds kan fastholde sin nuværende repræsentation på Christiansborg, og så er det ekstra svært for en ny kandidat at kæmpe sig til et sæde, sagde han.

Samtidig kan Kristendemokraterne spænde ben for en lokal Venstremand i Folketinget, mener formanden.

- Det må forudses, at Kristendemokraterne ønsker at låne af Venstres vælgere i håb om at komme i Folketinget igen. De mobiliserer over hele kommunen. Her er det dog på sin plads at advare om, at en stemme på KD er en spildt stemme, hvis ikke missionen lykkes, sagde Peder Mogensen.

Lokalpolitisk var der ros til både borgmester Hans Østergaard (V) for hans åbne stil, og til formand for kultur- og fritidsudvalget Erik Viborg (V) for at have kastet sig over de mange opgaver i udvalget - blandt andet afskaffelsen af den omdiskuterede 25-årsregel.

Lokalformanden tog også fat på de udfordringer, som Ringkøbing-Skjern Kommune står overfor. Udsigten til at skulle spare 300 millioner kroner over de kommende fire år.

- Udligningsreformen truer med at gnave et stort hul i kommunekassen. Det må forudses, at der i den nærmeste fremtid skal findes besparelser af den slags, som gør ondt, og som vil udfordre den ellers gode stemning i byrådet. Jeg håber, at byrådet vil tænke sig grundigt om, lød rådet fra lokalformanden.

Den nye bestyrelse i Sdr. Lem-Velling Venstre består af: Thomas Forsom, Torben Galsgård, Niels Dejgård, Flemming Zarp, Pia Kirk og Peder Mogensen.

0/0
Ringkøbing

Radikale inviterer på lokale egnsretter og politisk debat

Ringkøbing

Manden bag formodet million-underslæb er død

Ringkøbing

Inviterer til åben fiskerikonference

Ringkøbing

Galleri: Se billederne fra Landbobankens generalforsamling

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

Ringkøbing

Oscar i atletikkens top 10

Ringkøbing

Socialtilsyn Midt: Schuberts Minde havde et år til at rette op på kritik men kom ikke i mål

Ringkøbing

Forstander Jørn Birk Nielsen stopper øjeblikkeligt på Schuberts Minde

Ringkøbing

Generators drøm om at blive regionalt spillested rykker nærmere