Annonce
Ringkøbing-Skjern

V-formand og manden bag baglandsoprøret: Jeg ved godt, hvad Løkke mente, da han sagde tak for alt - til de fleste

Venstres regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard og Løkke har været på fornavn i årevis - afskeden med den nu tidligere formand blev ikke ligefrem hjertelig. Arkivfoto
Jens Nicolai Vejlgaard fastholder, at det var nødvendigt at Løkke måtte gå som formand, men han er glad for, at den tidligere partiformand fik en pæn afsked på weekendens Venstre-landsmøde - og han erkender at han følte sig en anelse ramt, da Løkke sagde 'tak for alt - til de fleste'.

Ringkøbing-Skjern: Der var hverken knus eller håndtryk mellem den tidligere partiformand Lars Løkke Rasmussen og formand for Venstre i Region Midtjylland Jens Nicolai Vejlgaard, da Venstre i weekenden tog afsked med sin mangeårige frontfigur på sit landsmøde i Herning.

For selv om Løkke har været på fornavn med Vejlgaard fra Hvide Sande i årevis, så blev den altid loyale vestjyske organisationsmand i sensommeren pludselig manden, der stillede sig i spidsen for opgøret med partiformanden og kravet om, at han måtte gå. Det skete efter et møde i det midt- og vestjyske bagland. Siden har stemningen mellem Løkke og Vejlgaard ikke ligefrem været hjertelig.

Jens Nicolai Vejlgaard hørte derfor også til dem, der spidsede ører, da Løkke i sin takketale sendte en stikpille afsted med ordene 'Tak for alt - til de fleste - og tak til alle for det meste'.

- Det har været en rigtig turbulent periode - også for os i baglandet. Jeg ved da godt, hvad Løkke hentydede til. Om det ramte mig? Ja, nja, det ved jeg såmænd ikke. Jeg holder fast i, at det var den helt rigtige beslutning, vi traf, da vi sagde, at Løkke måtte gå af. Det endte, som det endte, og det kunne ikke være anderledes. Men jeg er glad for, at vi fik sagt pænt farvel til ham på landsmødet. Det fortjente han. For der har også været rigtig meget at sige tak for, siger Vejlgaard.

Mens der ingen fortrydelse var i forhold til Løkkes farvel, så trak det vand i øjenkrogene, da den tidligere næstformand Kristian Jensen også sagde farvel på landmødet.

- Jeg ved, hvor stor en drøm, det har været for Kristian at blive Venstres formand. Derfor kan man ikke undgå at blive berørt af hans tale. Jeg har været rigtig tæt på Kristian. Jeg ved godt, at vi både ville have formanden og næstformanden til at gå, men Kristians tale berørte mig virkelig, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Mand omkommet i drukneulykke

Videbæk

Kvinde hørte tyv luske rundt

Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce