Annonce
Ringkøbing-Skjern

V-formand og manden bag baglandsoprøret: Jeg ved godt, hvad Løkke mente, da han sagde tak for alt - til de fleste

Venstres regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard og Løkke har været på fornavn i årevis - afskeden med den nu tidligere formand blev ikke ligefrem hjertelig. Arkivfoto
Jens Nicolai Vejlgaard fastholder, at det var nødvendigt at Løkke måtte gå som formand, men han er glad for, at den tidligere partiformand fik en pæn afsked på weekendens Venstre-landsmøde - og han erkender at han følte sig en anelse ramt, da Løkke sagde 'tak for alt - til de fleste'.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der var hverken knus eller håndtryk mellem den tidligere partiformand Lars Løkke Rasmussen og formand for Venstre i Region Midtjylland Jens Nicolai Vejlgaard, da Venstre i weekenden tog afsked med sin mangeårige frontfigur på sit landsmøde i Herning.

For selv om Løkke har været på fornavn med Vejlgaard fra Hvide Sande i årevis, så blev den altid loyale vestjyske organisationsmand i sensommeren pludselig manden, der stillede sig i spidsen for opgøret med partiformanden og kravet om, at han måtte gå. Det skete efter et møde i det midt- og vestjyske bagland. Siden har stemningen mellem Løkke og Vejlgaard ikke ligefrem været hjertelig.

Jens Nicolai Vejlgaard hørte derfor også til dem, der spidsede ører, da Løkke i sin takketale sendte en stikpille afsted med ordene 'Tak for alt - til de fleste - og tak til alle for det meste'.

- Det har været en rigtig turbulent periode - også for os i baglandet. Jeg ved da godt, hvad Løkke hentydede til. Om det ramte mig? Ja, nja, det ved jeg såmænd ikke. Jeg holder fast i, at det var den helt rigtige beslutning, vi traf, da vi sagde, at Løkke måtte gå af. Det endte, som det endte, og det kunne ikke være anderledes. Men jeg er glad for, at vi fik sagt pænt farvel til ham på landsmødet. Det fortjente han. For der har også været rigtig meget at sige tak for, siger Vejlgaard.

Mens der ingen fortrydelse var i forhold til Løkkes farvel, så trak det vand i øjenkrogene, da den tidligere næstformand Kristian Jensen også sagde farvel på landmødet.

- Jeg ved, hvor stor en drøm, det har været for Kristian at blive Venstres formand. Derfor kan man ikke undgå at blive berørt af hans tale. Jeg har været rigtig tæt på Kristian. Jeg ved godt, at vi både ville have formanden og næstformanden til at gå, men Kristians tale berørte mig virkelig, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce