Annonce
Ringkøbing-Skjern

V-formand og manden bag baglandsoprøret: Jeg ved godt, hvad Løkke mente, da han sagde tak for alt - til de fleste

Venstres regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard og Løkke har været på fornavn i årevis - afskeden med den nu tidligere formand blev ikke ligefrem hjertelig. Arkivfoto
Jens Nicolai Vejlgaard fastholder, at det var nødvendigt at Løkke måtte gå som formand, men han er glad for, at den tidligere partiformand fik en pæn afsked på weekendens Venstre-landsmøde - og han erkender at han følte sig en anelse ramt, da Løkke sagde 'tak for alt - til de fleste'.

Ringkøbing-Skjern: Der var hverken knus eller håndtryk mellem den tidligere partiformand Lars Løkke Rasmussen og formand for Venstre i Region Midtjylland Jens Nicolai Vejlgaard, da Venstre i weekenden tog afsked med sin mangeårige frontfigur på sit landsmøde i Herning.

For selv om Løkke har været på fornavn med Vejlgaard fra Hvide Sande i årevis, så blev den altid loyale vestjyske organisationsmand i sensommeren pludselig manden, der stillede sig i spidsen for opgøret med partiformanden og kravet om, at han måtte gå. Det skete efter et møde i det midt- og vestjyske bagland. Siden har stemningen mellem Løkke og Vejlgaard ikke ligefrem været hjertelig.

Jens Nicolai Vejlgaard hørte derfor også til dem, der spidsede ører, da Løkke i sin takketale sendte en stikpille afsted med ordene 'Tak for alt - til de fleste - og tak til alle for det meste'.

- Det har været en rigtig turbulent periode - også for os i baglandet. Jeg ved da godt, hvad Løkke hentydede til. Om det ramte mig? Ja, nja, det ved jeg såmænd ikke. Jeg holder fast i, at det var den helt rigtige beslutning, vi traf, da vi sagde, at Løkke måtte gå af. Det endte, som det endte, og det kunne ikke være anderledes. Men jeg er glad for, at vi fik sagt pænt farvel til ham på landsmødet. Det fortjente han. For der har også været rigtig meget at sige tak for, siger Vejlgaard.

Mens der ingen fortrydelse var i forhold til Løkkes farvel, så trak det vand i øjenkrogene, da den tidligere næstformand Kristian Jensen også sagde farvel på landmødet.

- Jeg ved, hvor stor en drøm, det har været for Kristian at blive Venstres formand. Derfor kan man ikke undgå at blive berørt af hans tale. Jeg har været rigtig tæt på Kristian. Jeg ved godt, at vi både ville have formanden og næstformanden til at gå, men Kristians tale berørte mig virkelig, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Navne

Succesrig højskole søger ny forstander

Annonce