Ringkøbing

V-formand: Der er forsider, vi godt kunne undvære

Kommuneformand Hans Christian Tylvad (i midten) har måttet sige farvel til kredsformandmand Bent Østergaard og Lennart Qvist, der helt har meldt sig ud af Venstre. Arkivfoto

Det skulle have været en demokratisk fest at vælge Ringkøbingkredsen nye folketingsmedlem, men er endt som lidt af et mareridt for Venstre, som endnu en gang er blevet synonym med ballade.

Ringkøbing-Skjern: Dårlig omtale er bedre end ingen omtale, sagde rejsekongen Simon Spies.

Men sådan har formand for Venstre i Ringkøbing-Skjern Hans Christian Tylvad det ikke i øjeblikket. Han erkender blankt, at han gerne ville have været den ballade foruden, som valget af Esben Lunde Larsens efterfølger som Ringkøbingkredsens folketingskandidat har givet.

- Der er avisforsider vi godt kunne have undværet. Jeg er rigtig træt af, at det udadtil ser ud som om, at Venstre er splittet, for sådan er virkeligheden ikke. Vi har haft et medlem, som gennem lang tid har skabt en masse intern ballade. Det er ærgerligt, siger Tylvad og fortsætter:

- Jeg er overbevist om, at der kommer ro på, nu hvor Lennart Qvist har forladt partiet, lyder det.

Der var ellers lagt op til en demokratisk fest, da Ringkøbing-Skjern Venstre annoncerede efter en afløser for Esben Lunde Larsen, som den 1. maj overraskende fortalte, at han trak sig fra politik. Forventningen var at mange kvalificerede ville melde sig ind i kampen om at vinde en af Ventres mest sikre valgkredse.

Men kandidaterne udeblev, indtil Kenneth Mikkelsen fra Herning meldte sig. Godt nok levede han ikke op til bosætningskravet, men det betød mindre, lød den samstemmende melding fra Venstres organisationsfolk.

Tæt på deadline meldte yderligere tre kandidater sig, blandt dem Lennart Qvist, der som bekendt smækkede med døren en uge senere og meldte sig ud af partiet, fordi han ikke havde opbakning i netop organisationen. Siden tog Bent Østergaard også sit gode tøj og gik som kredsformand.

Hans Christian Tylvad undrer sig over reaktionen.

- Vi har haft mange kampvalg i Venstre, hvor alle har været gode til at acceptere den demokratiske process. Det skal vi blive ved med. Jeg er overbevist om, at det også vil være tilfældet, når vi på mandag har opstillingsmøde. Den kandidat, som får flest stemmer vil kredsen bakke op om, siger han.

Tylvad glæder sig over, at der har været oprigtig interesse i kandidatvalget fra borgerne. Omkring 200 har tilsammen deltaget i tre præsentationsmøder. Han regner med at mellem 200 og 400 Venstre-medlemmer møder op i Dejbjerglund på mandag klokken 19.30, når der er kandidatvalg. Der ventes at blive gennemført flere afstemningsrunder. Der bliver stemt indtil en kandidat har over 50 procent af stemmerne.

Følg afstemningen på Dagbladets hjemmeside mandag aften.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce