Annonce
Ringkøbing

V-formand: Der er forsider, vi godt kunne undvære

Kommuneformand Hans Christian Tylvad (i midten) har måttet sige farvel til kredsformandmand Bent Østergaard og Lennart Qvist, der helt har meldt sig ud af Venstre. Arkivfoto

Det skulle have været en demokratisk fest at vælge Ringkøbingkredsen nye folketingsmedlem, men er endt som lidt af et mareridt for Venstre, som endnu en gang er blevet synonym med ballade.

Ringkøbing-Skjern: Dårlig omtale er bedre end ingen omtale, sagde rejsekongen Simon Spies.

Men sådan har formand for Venstre i Ringkøbing-Skjern Hans Christian Tylvad det ikke i øjeblikket. Han erkender blankt, at han gerne ville have været den ballade foruden, som valget af Esben Lunde Larsens efterfølger som Ringkøbingkredsens folketingskandidat har givet.

- Der er avisforsider vi godt kunne have undværet. Jeg er rigtig træt af, at det udadtil ser ud som om, at Venstre er splittet, for sådan er virkeligheden ikke. Vi har haft et medlem, som gennem lang tid har skabt en masse intern ballade. Det er ærgerligt, siger Tylvad og fortsætter:

- Jeg er overbevist om, at der kommer ro på, nu hvor Lennart Qvist har forladt partiet, lyder det.

Der var ellers lagt op til en demokratisk fest, da Ringkøbing-Skjern Venstre annoncerede efter en afløser for Esben Lunde Larsen, som den 1. maj overraskende fortalte, at han trak sig fra politik. Forventningen var at mange kvalificerede ville melde sig ind i kampen om at vinde en af Ventres mest sikre valgkredse.

Men kandidaterne udeblev, indtil Kenneth Mikkelsen fra Herning meldte sig. Godt nok levede han ikke op til bosætningskravet, men det betød mindre, lød den samstemmende melding fra Venstres organisationsfolk.

Tæt på deadline meldte yderligere tre kandidater sig, blandt dem Lennart Qvist, der som bekendt smækkede med døren en uge senere og meldte sig ud af partiet, fordi han ikke havde opbakning i netop organisationen. Siden tog Bent Østergaard også sit gode tøj og gik som kredsformand.

Hans Christian Tylvad undrer sig over reaktionen.

- Vi har haft mange kampvalg i Venstre, hvor alle har været gode til at acceptere den demokratiske process. Det skal vi blive ved med. Jeg er overbevist om, at det også vil være tilfældet, når vi på mandag har opstillingsmøde. Den kandidat, som får flest stemmer vil kredsen bakke op om, siger han.

Tylvad glæder sig over, at der har været oprigtig interesse i kandidatvalget fra borgerne. Omkring 200 har tilsammen deltaget i tre præsentationsmøder. Han regner med at mellem 200 og 400 Venstre-medlemmer møder op i Dejbjerglund på mandag klokken 19.30, når der er kandidatvalg. Der ventes at blive gennemført flere afstemningsrunder. Der bliver stemt indtil en kandidat har over 50 procent af stemmerne.

Følg afstemningen på Dagbladets hjemmeside mandag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce