Annonce
Vestjylland

V-folketingsmedlem: Går ind for privat læreruddannelse - men ikke i Herning

Thomas Danielsen: Fint med flere uddannelser, men de må ikke kannibalisere de eksisterende. Foto: Morten Stricker
Folketingsmedlem Thomas Danielsen vil bakke op om privat læreruddannelse, men den skal ikke kannibalisere de eksisterende i Vestjylland
Annonce

Lemvig/Holstebro: Når der torsdag er første behandling i Folketinget om en privat læreruddannelse, så vil det lokale Venstre-folketingsmedlem, Thomas Danielsen, stemme for.

- Men her stemmer vi jo ikke om, om den skal ligge i Herning. Det står ikke skrevet, siger Thomas Danielsen.Jeg har også internt i Venstre sagt, at det er fint med flere uddannelser, men de må ikke kannibalisere de eksisterende.

Thomas Danielsen, folketingsmedlem (V)


Han mener, det ligger fint i tråd med Venstres holdning, at man får flere muligheder for uddannelser og en fri læreruddannelse ligger i forlængelse af den allerede eksisterende i Ollerup. Det er godt at sprede uddannelser ud over hele landet.

- Men jeg har også internt i Venstre sagt, at det er fint med flere uddannelser, men de må ikke kannibalisere de eksisterende. Det vil derfor være helt urimeligt, hvis man placerer en læreruddannelse i Herning, hvor det så vil gå ud over den eksisterende læreruddannelse i det nordvestjyske, siger Thomas Danielsen.

Annonce

Hvorfor ikke Nørre Nissum

Han forestiller sig tværtimod, at man måske kunne kombinere en ny uddannelse med den eksisterende i Nørre Nissum for at få den styrket.

- Vi praktiserer jo i denne del af regionen, at de erhvervsmæssige uddannelser er centreret omkring Herning, mens Nordvestjylland har øvrige  uddannelser. Så kan det ikke nytte, man vil udbygge den regionale hovedstad ved at udsulte den resterende del af regionen, siger Thomas Danielsen, der erkender, at der naturligvis er folketingsmedlemmers lokale interesser, som kommer i spil i sager som denne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Annonce