Annonce
Debat

Værtshusejer er bekymret: Nogen trodser restriktionerne her i Corona-tiden

Jeg har intet imod, at mine andre kolleger vil holde koncert eller åbner deres bar. Igennem mange år har jeg set, at når der er arrangementer i Skjerns natteliv, kommer det alle til gode, også PlusBar, så det hilser jeg velkommen, bare ikke lige nu, hvor smitten er så høj, og alle myndigheder advarer imod at give den gas om natten, skriver Viggo Holmstoel, der sammen med Dorte Broberg Holmstorel driver PlusBar i Skjern. Arkivfoto: Anita Rahbek
Annonce

Læserbrev: Jeg er bekymret over den smittestigning, vi ser i hele Danmark i øjeblikket. Det, jeg er mest bekymret over, er, at det ikke længere er et storbyfænomen. Der er tilfælde med Covid19-smitte omkring os, og det kommer tættere på Skjern.

Set i lyset af det er jeg bekymret over at læse, at to restauratører har valgt at trodse de restriktioner, der er blevet fremsat af de øverste myndigheder i Danmark.

På Facebook (FB) kan der læses, at Pakhuset har planlagt en koncert den 19. september, hvilket der efter min mening ellers ikke er noget galt med. Dog lige nu, hvor der opfordres til at droppe festerne og vise udvise stor hensyn, er det bekymrende.

Man kan på FB også læse, at Queens Pub har valgt at åbne fra torsdag den 15. september. På deres opslag kan man læse, at de tager alle fornødende tiltag for at opfylde de retningsregler, der er givet til alle værtshuse i Danmark. For eksempel bliver man registreret ved tilmeldingen, så man kan give folk besked, hvis en smittet person har opholdt sig i baren. Efter min mening er det at arbejde på bagkant. Det, der virker bedst, er det forebyggende arbejde. Tidligere på året har ejeren af Queens udtalt, at han ikke vil åbne, da indretningen af hans værtshus gjorde det umuligt at overholde én meters afstand mellem gæsterne. Det problem må jo så være løst, eller….? Yderligere gælder der jo stadig, at hver gæst skal have to m2. Det vil sige, at man måler rummet op og fratrækker alle møbler. Det ”frigulv”, der er tilbage, er så det, der bestemmer, hvor mange der må være. Har man 50 m2, må der være 25 mennesker.


Som myndighederne siger igen og igen, så er det de unge, der i øjeblikket smitter andre. Du kan smitte andre, uden at du selv har symptomer. Det kan komme til at ramme mange, hvis der ikke tages hensyn.

Viggo Holmstoel


Ifølge politiet må der ikke lukkes nye gæster ind efter klokken 23. Det vil sige, at går du ud, hvor du kan møde andre, betragtes man som ny gæst. Så vil du ud fra et værtshus med ønske om at komme ind igen, skal det område, du går ud i, være et lukket område hvor andre ”udefra” ikke kan komme ind. For at overholde disse krav kræver det, at man har en vagt, der sikrer, at der fra klokken 23 ikke kommer nogle ind og kan lukke dem ud, som vil hjem.

Politiet har også meldt ud, at det ikke hjælper med stempler på hånden, for det sikrer intet.

Jeg er bekymret.

Som myndighederne siger igen og igen, så er det de unge, der i øjeblikket smitter andre. Du kan smitte andre, uden at du selv har symptomer. Det kan komme til at ramme mange, hvis der ikke tages hensyn. Man kan ikke se, hvem der er i risikogruppen, og der er mange unge som ældre, der er i risikogruppen i Skjern.

Jeg er bekymret.

Tænk hvis man kom til at smitte en person, som senere dør af sygdommen. Det vil for mig være utilgiveligt, hvis smitten kom fra en, der vil tilsidesætte restriktionerne for at holde en fest.

Okay. Så er der dem, der vil sige at jeg blot skriver dette, fordi jeg har PlusBar og ser de øvrige værtshuse som konkurenter.

Jeg har intet imod, at mine andre kolleger vil holde koncert eller åbner deres bar. Igennem mange år har jeg set, at når der er arrangementer i Skjerns natteliv, kommer det alle til gode, også PlusBar, så det hilser jeg velkommen, bare ikke lige nu, hvor smitten er så høj, og alle myndigheder advarer imod at give den gas om natten.

Jeg er bekymret.

For at der ikke er nok styr på alle de mennesker, der gerne vil med til de arrangementer, der er planlagt i den kommende weekend.

Der har jo været et eksempel på, at en restautør ikke helt havde styr på reglerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce