Annonce
Ringkøbing

Værnepligt sat på pause: Anders må nøjes med et virtuelt skydespil

Billedet her blev taget tirsdag 3. marts, da 20-årige Anders Jørgensen fra Ringkøbing gjorde sig klar til at komme en tur ud i det militære øvelsesterræn ved kasernen i Holstebro sammen med de andre i delingen. Ni dage senere blev værnepligten sat på midlertidig pause på grund af frygt for spredning af coronavirus. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
På grund af coronakrisen er Nicklas Nordestgaard og Anders Jørgensen tvunget til at holde pause i deres fire måneder lange værnepligt. Så nu forsøger de to rekrutter at få tiden til at gå hjemme i Ringkøbing.

Ringkøbing: De var for alvor ved at finde fodfæste i deres nye støvler, og lige rundt om hjørnet ventede den første felttur. Det var noget, de havde glædet sig til.

Foråret var på vej, og nu skulle de vise, at de virkelig forstod det dér med at være soldat i Danmark.

Men så trak et spøgelse ved navn corona urovækkende skyer ind over landet, og som så mange andre måtte også Nicklas Nordestgaard og Anders Jørgensen sande, at den vante hverdag slog en salto dér i midten af marts.

Nedlukningen af Danmark betød, at de med kort varsel blev bedt om at forlade kasernen i Holstebro, og de to vestjyders fire måneder lange værnepligt hos Jydske Dragonregiment er nu sat på pause.

- Der sker ikke så meget. Jeg sidder mest bare og venter på, at vi får lov til at komme tilbage, siger 19-årige Nicklas Nordestgaard, der ærgrer sig over, at mange af programpunkterne i rekrutternes uddannelsesplan for tiden fortoner sig lidt i det uvisse:

- Det er vigtigt stof, vi skal igennem, og planen er i forvejen presset, tilføjer han - og udtrykker samtidig et håb om, at de alligevel kan nå at få det meste med:

- Så vil jeg hellere have to timer senere fri, hvis det er det, der skal til, for at vi kan nå mest muligt af vores uddannelse.

Annonce

Hvis det bliver yderligere udskudt, kan det være, at vi kun får en værnepligt på tre måneder, og det vil da være rimeligt træls.

Anders Jørgensen, værnepligtig, Ringkøbing

Ud med fiskestangen

Anders Jørgensen konstaterer ligeledes, at 'der sker ikke så meget.'

Han holder sin fysiske form vedlige gennem løbetræning, og ind i mellem tager han på tur med sin fiskestang:

- Som soldat kan jeg mærke, at jeg har fået et andet forhold til det at være ude i det fri, siger den 20-årige rekrut, der endnu venter på bid af den helt store slags.

Trods savnet af at være en del af flok på kasernen i Holstebro har Anders Jørgensen fortsat kontakt til nogle af de andre fra delingen, når de online udfordrer hinanden i skydespillet 'Call of Duty' på PlayStation:

- Vi har brug for lidt træning, og det hjælper at bruge nogle af de ting, vi har lært inde ved Forsvaret, siger han.

I sit stille sind håber Anders Jørgensen, at det atter bliver muligt at passere hovedvagten hos Jydske Dragonregiment tirsdagen efter påske:

- Hvis det bliver yderligere udskudt, kan det være, at vi kun får en værnepligt på tre måneder, og det vil da være rimeligt træls. Men vi skal selvfølgelig følge myndighedernes anvisninger. Det er fair nok, siger han.

Også Anders Jørgensen er villig til at have nogle lange undervisningsdage, hvis det viser sig nødvendigt for, at de værnepligtige kan komme godt gennem deres uddannelse henover foråret.

Klar til at flytte

Inden, han i starten af februar tjekkede ind på kasernen i Holstebro, havde Nicklas Nordestgaard et job hos Netto på Godthaabsvej i Ringkøbing, og derfra var der bud efter ham i sidste uge.

I denne uge fordriver han noget af tiden med at pakke ting og sager ned hjemme hos sine forældre, da Nicklas og kæresten har besluttet sig for at flytte til Holstebro, hvor han tidligere har gået på efterskole og taget en HF-eksamen.

Som så mange andre håber Nicklas Nordestgaard, at coronakrisen er ovre hurtigst muligt:

- Jeg trænger til at komme i gang med hverdagen igen.

19-årige Nicklas Nordestgaard har på det seneste brugt en del af sin fritid i Ringkøbing på at pakke flyttekasser, da han og kæresten har fået en lejlighed i Holstebro. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce