Annonce
Læserbrev

Værn om danskheden

Debat:  Jeg fornærmer næppe nogen ej heller sagens person ved at hævde, at Hans Jørgen Bonnichsen er af en anden generation end jeg. Derfor skal man måske heller ikke tage ham det så ilde op, når han ikke føler, at der er noget behov for hverken Danmarkskanon eller Dansk Folkepartis kulturudspil, sådan som man kan læse i Avisen Danmark den 17. april.

Bonnichsen tilhører en generation, der er opflasket med danskheden – og selv en gammel kulturradikal hugaf som Bonnichsen er rundet af sin opvækst, sin skolegang og sit land. Bonnichsen har imidlertid tilsyneladende enten ikke opdaget at tiden er en anden eller også er han bare uinteresseret i danskhedens vilkår.

Bonnichsens skolegang er ikke den skolegang, der møder børn og unge i dag. De opflaskes ikke med danskheden i skolen, nogle ej heller i hjemmet og dermed taber dansk kultur terræn.

Annonce

Særligt i det multikulturelle land, som Bonnichsen siden umiddelbart før og efter sin pensionering åbent har vedstået sig at være en stærk fortaler for. 68-generationens kulturfornægtelse, masseindvandringen senest krydret med den identitetspolitiske stive kuling fra USA har gjort det nødvendigt at slå ring om dansk kultur, sprog og ånd. Danmark er et lille land.

Vi er kun 5,5 mio. mennesker til at forsvare vores historie og traditioner. I global sammenhæng er det en dråbe i havet.

Jeg hverken kan eller vil læne mig tilbage og se på at vores åndelige fundament forvitrer. Vi bevarer genstandene – bøgerne, skulpturerne, bygningsværkerne - men deres betydning forsvinder i hovederne på de kommende generationer.

Dansk kultur kan ikke bare erstattes af ”noget andet”, som Bonnichsen synes at antyde. Det historiske, det engang givne har betydning for at dansk kultur videreudvikler sig og stå imod presset fra islamiseringen, amerikaniseringen og den nationsfornægtende venstrefløj.

Jeg ville i og for sig ønske, at vi bare kunne lade stå til og forvente at fremtidige generationer også ville kende Kingos salmer, lade sig underholde af Thomasine Gyllembourgs romaner og inspirere af Søren Kierkegaard; men det går ikke uden et håndfast forsvar for dansk kultur.

Det har ingen andre partier villet levere. Det leverer vi selvsagt i Dansk Folkeparti, for netop forsvaret for den danske nation, vor selvstændighed og vor kultur er Dansk Folkepartis arvesølv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce