Annonce
112

Flere indbrud i varebiler: Værktøjstyve kører i en sort Audi

Private optagelser af tyvene, der bryder ind i håndværkerbiler, har vist, at tyvene kører i en sort Audi stationcar, enten en model A4 eller A6. Foto: Scanpix/REUTERS/Michaela Rehle
De tyveknægte, der bryder ind i håndværkerbiler, er stadig på fri fod.

RINGKØBING/SKJERN: Flere håndværkere i Ringkøbing og Skjern havde for nylig indbrud i deres biler og mistede værktøj for tusindvis af kroner. Med weekendens anholdelse i Herning af to polske mænd og deres sorte Audi var håbet, at man havde slået kløerne i dem, der stod bag indbruddene i Ringkøbing.

- Det er det desværre ikke. Vi fik mandag morgen anmeldelse om endnu tre indbrud i varebiler i Viborg, så vi er stadig på jagt efter dem, fortæller politikommissær Poul Fink, efterforskningsleder af den mobile tyverigruppe ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Værktøjstyvene står nu bag omkring 35 indbrud i Midt- og Vestjyllands Politikreds og endnu 10 i Nordjylland. Og de har det til fælles med de tyverisigtede polakker, at de også kører i en sort Audi. Det fandt politiet ud af, da en tyveriramt håndværker havde et videokamera på sin private grund.

Speciel metode

- Vi har et vidne, der har se en sort Audi A4 eller A6 stationcar med alufælge, ligesom vi har videooptagelser af bilen og to mænd fra et indbrud ved Vildbjerg, fortæller Poul Fink og tilføjer, at bilen formentlig kører på udenlandske plader.

Værktøjstyvene har en speciel metode til at komme ind i varebiler, som de har brugt i omtrent halvdelen af tilfældene. De laver et hul under låsen med et redskab, som giver et trekantet eller et rundt hul på omkring to til fem centimeter i diameter.

- Vi har sparsomt med oplysninger, men vi nærmer os, fortæller politikommissæren.

Som altid vil politiet gerne have tip fra offentligheden om mistænkelig opførsel. Det er før set, at tyvebander eksempelvis bor i sommerhuse i øde område eller på små campingpladser og har en anderledes døgnrytme end de fleste andre.

Mærkning får tyve bag tremmer

Desuden opfordrer Poul Fink håndværkerne til at tænke over, hvor de parkerer deres biler.

- Det skal helst være lyst og hvis man har mulighed for at sætte et kamera op, er det godt. Man skal også mærke sit værktøj. Det betyder rigtig meget for os, hvis vi finder koster, som vi med det samme, kan konstatere er stjålet, fortæller han.

Hvis politiet standser en mistænkelig bil med bunker af værktøj, som ikke er udstyret med navn, DNA-mærkning eller lignende, er det svært for politiet at sigte nogen for tyveri. Hvorimod hvis man med det samme kan koble bare noget af værktøjet til et gerningssted, så kan tyvene blive anholdt og varetægtsfængslet.

En bonus ved mærkning er i øvrigt også, at håndværkeren får sit værktøj retur, hvis det bliver fundet.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Der skal være tid til lektier: Lærke har sat ét af sine tre fritidsjob på pause

Annonce