Annonce
112

Flere indbrud i varebiler: Værktøjstyve kører i en sort Audi

Private optagelser af tyvene, der bryder ind i håndværkerbiler, har vist, at tyvene kører i en sort Audi stationcar, enten en model A4 eller A6. Foto: Scanpix/REUTERS/Michaela Rehle
De tyveknægte, der bryder ind i håndværkerbiler, er stadig på fri fod.

RINGKØBING/SKJERN: Flere håndværkere i Ringkøbing og Skjern havde for nylig indbrud i deres biler og mistede værktøj for tusindvis af kroner. Med weekendens anholdelse i Herning af to polske mænd og deres sorte Audi var håbet, at man havde slået kløerne i dem, der stod bag indbruddene i Ringkøbing.

- Det er det desværre ikke. Vi fik mandag morgen anmeldelse om endnu tre indbrud i varebiler i Viborg, så vi er stadig på jagt efter dem, fortæller politikommissær Poul Fink, efterforskningsleder af den mobile tyverigruppe ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Værktøjstyvene står nu bag omkring 35 indbrud i Midt- og Vestjyllands Politikreds og endnu 10 i Nordjylland. Og de har det til fælles med de tyverisigtede polakker, at de også kører i en sort Audi. Det fandt politiet ud af, da en tyveriramt håndværker havde et videokamera på sin private grund.

Annonce

Speciel metode

- Vi har et vidne, der har se en sort Audi A4 eller A6 stationcar med alufælge, ligesom vi har videooptagelser af bilen og to mænd fra et indbrud ved Vildbjerg, fortæller Poul Fink og tilføjer, at bilen formentlig kører på udenlandske plader.

Værktøjstyvene har en speciel metode til at komme ind i varebiler, som de har brugt i omtrent halvdelen af tilfældene. De laver et hul under låsen med et redskab, som giver et trekantet eller et rundt hul på omkring to til fem centimeter i diameter.

- Vi har sparsomt med oplysninger, men vi nærmer os, fortæller politikommissæren.

Som altid vil politiet gerne have tip fra offentligheden om mistænkelig opførsel. Det er før set, at tyvebander eksempelvis bor i sommerhuse i øde område eller på små campingpladser og har en anderledes døgnrytme end de fleste andre.

Mærkning får tyve bag tremmer

Desuden opfordrer Poul Fink håndværkerne til at tænke over, hvor de parkerer deres biler.

- Det skal helst være lyst og hvis man har mulighed for at sætte et kamera op, er det godt. Man skal også mærke sit værktøj. Det betyder rigtig meget for os, hvis vi finder koster, som vi med det samme, kan konstatere er stjålet, fortæller han.

Hvis politiet standser en mistænkelig bil med bunker af værktøj, som ikke er udstyret med navn, DNA-mærkning eller lignende, er det svært for politiet at sigte nogen for tyveri. Hvorimod hvis man med det samme kan koble bare noget af værktøjet til et gerningssted, så kan tyvene blive anholdt og varetægtsfængslet.

En bonus ved mærkning er i øvrigt også, at håndværkeren får sit værktøj retur, hvis det bliver fundet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce