Annonce
112

Flere indbrud i varebiler: Værktøjstyve kører i en sort Audi

Private optagelser af tyvene, der bryder ind i håndværkerbiler, har vist, at tyvene kører i en sort Audi stationcar, enten en model A4 eller A6. Foto: Scanpix/REUTERS/Michaela Rehle
De tyveknægte, der bryder ind i håndværkerbiler, er stadig på fri fod.
Annonce

RINGKØBING/SKJERN: Flere håndværkere i Ringkøbing og Skjern havde for nylig indbrud i deres biler og mistede værktøj for tusindvis af kroner. Med weekendens anholdelse i Herning af to polske mænd og deres sorte Audi var håbet, at man havde slået kløerne i dem, der stod bag indbruddene i Ringkøbing.

- Det er det desværre ikke. Vi fik mandag morgen anmeldelse om endnu tre indbrud i varebiler i Viborg, så vi er stadig på jagt efter dem, fortæller politikommissær Poul Fink, efterforskningsleder af den mobile tyverigruppe ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Værktøjstyvene står nu bag omkring 35 indbrud i Midt- og Vestjyllands Politikreds og endnu 10 i Nordjylland. Og de har det til fælles med de tyverisigtede polakker, at de også kører i en sort Audi. Det fandt politiet ud af, da en tyveriramt håndværker havde et videokamera på sin private grund.

Annonce

Speciel metode

- Vi har et vidne, der har se en sort Audi A4 eller A6 stationcar med alufælge, ligesom vi har videooptagelser af bilen og to mænd fra et indbrud ved Vildbjerg, fortæller Poul Fink og tilføjer, at bilen formentlig kører på udenlandske plader.

Værktøjstyvene har en speciel metode til at komme ind i varebiler, som de har brugt i omtrent halvdelen af tilfældene. De laver et hul under låsen med et redskab, som giver et trekantet eller et rundt hul på omkring to til fem centimeter i diameter.

- Vi har sparsomt med oplysninger, men vi nærmer os, fortæller politikommissæren.

Som altid vil politiet gerne have tip fra offentligheden om mistænkelig opførsel. Det er før set, at tyvebander eksempelvis bor i sommerhuse i øde område eller på små campingpladser og har en anderledes døgnrytme end de fleste andre.

Annonce

Mærkning får tyve bag tremmer

Desuden opfordrer Poul Fink håndværkerne til at tænke over, hvor de parkerer deres biler.

- Det skal helst være lyst og hvis man har mulighed for at sætte et kamera op, er det godt. Man skal også mærke sit værktøj. Det betyder rigtig meget for os, hvis vi finder koster, som vi med det samme, kan konstatere er stjålet, fortæller han.

Hvis politiet standser en mistænkelig bil med bunker af værktøj, som ikke er udstyret med navn, DNA-mærkning eller lignende, er det svært for politiet at sigte nogen for tyveri. Hvorimod hvis man med det samme kan koble bare noget af værktøjet til et gerningssted, så kan tyvene blive anholdt og varetægtsfængslet.

En bonus ved mærkning er i øvrigt også, at håndværkeren får sit værktøj retur, hvis det bliver fundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Søndervig Vandværk går solo og investerer for 18 millioner

Ringkøbing-Skjern

Lige nu: Ingen vand flere steder i Søndervig og Hvide Sande

Skjern

Kokain-kørsel giver stor bøde

Annonce