Hvide Sande

Værktøjstyve går efter sommerhusbyggeri

Tyvene stjal værktøj fra tre forskellige sommerhuse, der har håndværkere i gang. Arkivfoto
Håndværksmester mistede for 85.000 kroner værktøj.

HOUVIG/SØNDERVIG: Byggepladser og håndværkerbiler har længe været et yndet sted for værktøjstyve. Men nu begynder tyvene også at husere i sommerhus-området, hvor der er fred og ro til at udføre det lyssky arbejde om natten.

- Det er fand’me surt. Vi har fået stjålet for 85.000 kroner, for vi havde en frygtelig masse værktøj til at ligge, fortæller Henry Bank Sørensen fra Klegod Huse.

Han er sammen med andre håndværkere i gang med at bygge en gammel hestestald på Houvig Klitvej om til tre ferielejligheder.

- Jeg havde lige lagt nye vinduesmaskiner for 20.000 kroner ind i huset. De er væk, fortæller han.

Endnu to indbrud

Tyven kom ind natten til torsdag ved at rykke en terrassedør op og stjal både hånd- og batteriværktøj fra samtlige rum i huset. Der mangler blandt andet en kapsav, en laser, fire skruemaskiner, en slagtrækker, en sømpistol, en dyksav og meget andet.

Et andet sommerhus under opførelse på Houvig Klitvej har også haft indbrud natten til torsdag. Tyven lirkede et vindue op og stjal for 4000 kroner værktøj. På Hafavej ved Søndervig kom tyven ind ved at knuse et vinduesglas, hvorefter han stjal en mindre mængde håndværktøj.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce