Annonce
Hvide Sande

Værktøjstyve går efter sommerhusbyggeri

Tyvene stjal værktøj fra tre forskellige sommerhuse, der har håndværkere i gang. Arkivfoto
Håndværksmester mistede for 85.000 kroner værktøj.

HOUVIG/SØNDERVIG: Byggepladser og håndværkerbiler har længe været et yndet sted for værktøjstyve. Men nu begynder tyvene også at husere i sommerhus-området, hvor der er fred og ro til at udføre det lyssky arbejde om natten.

- Det er fand’me surt. Vi har fået stjålet for 85.000 kroner, for vi havde en frygtelig masse værktøj til at ligge, fortæller Henry Bank Sørensen fra Klegod Huse.

Han er sammen med andre håndværkere i gang med at bygge en gammel hestestald på Houvig Klitvej om til tre ferielejligheder.

- Jeg havde lige lagt nye vinduesmaskiner for 20.000 kroner ind i huset. De er væk, fortæller han.

Annonce

Endnu to indbrud

Tyven kom ind natten til torsdag ved at rykke en terrassedør op og stjal både hånd- og batteriværktøj fra samtlige rum i huset. Der mangler blandt andet en kapsav, en laser, fire skruemaskiner, en slagtrækker, en sømpistol, en dyksav og meget andet.

Et andet sommerhus under opførelse på Houvig Klitvej har også haft indbrud natten til torsdag. Tyven lirkede et vindue op og stjal for 4000 kroner værktøj. På Hafavej ved Søndervig kom tyven ind ved at knuse et vinduesglas, hvorefter han stjal en mindre mængde håndværktøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Annonce