Annonce
Ringkøbing

Værd at slå på tromme for: Musikalske talenter får 100.000 kroner

Musikskolen Ringkøbing-Skjern har siden 2013 kørt med en særlig talentlinje, der årligt har et sted mellem 12 og 16 deltagere. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Musikskolen Ringkøbing-Skjern modtager kommunale støttekroner til en særlig linje for talentfulde elever.
Annonce

Ringkøbing: Musikalske talenter i Ringkøbing-Skjern Kommune løber ikke tør for penge sådan lige med det første. I hvert fald har medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget netop godkendt en ansøgning fra Musikskolen Ringkøbing-Skjern, der dermed står til at modtage 100.000 kroner.

Beløbet investeres i skolens talentlinje, der omfavner elever, som har lyst til at arbejde ekstra fokuseret med musikken. Eleverne får et bredt undervisningstilbud, hvor de - udover den udvidede soloundervisning, teori og sammenspil - også deltager i workshops lokalt og med elever fra andre musikskoler i Region Midtjylland.

Talentlinjen blev etableret i 2013, og årligt ligger deltagerantallet på et sted mellem 12 og 16 unge.

- Niveauet er højt, og eleverne lægger stort engagement i deres deltagelse. Der er optagelsesprøve til talentlinjen hvert år, så man sikrer, at der er en stadig motivation, hedder det blandt andet i ansøgningen fra Musikskolen Ringkøbing-Skjern.

I ansøgningen bliver det også påpeget, at skolen fremover intensiverer samarbejdet med Generator, hvilket kan være givtigt for spillestedets ønske om at blive udpeget til regionalt spillested.

Annonce

Elever betaler 65.000

Musikskolens behov for at modtage kommunale støttekroner skal ses i lyset af, at det fra juli 2020 ikke længere er muligt at opnå økonomisk hjælp fra det såkaldte projektstøtteudvalg under Statens Kunstfond.

Den vestjyske talentlinje har et årligt budget på 285.000 kroner, hvoraf cirka 65.000 kroner kommer i hus via elevbetaling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce