Annonce
Ringkøbing

Værd at slå på tromme for: Musikalske talenter får 100.000 kroner

Musikskolen Ringkøbing-Skjern har siden 2013 kørt med en særlig talentlinje, der årligt har et sted mellem 12 og 16 deltagere. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Musikskolen Ringkøbing-Skjern modtager kommunale støttekroner til en særlig linje for talentfulde elever.

Ringkøbing: Musikalske talenter i Ringkøbing-Skjern Kommune løber ikke tør for penge sådan lige med det første. I hvert fald har medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget netop godkendt en ansøgning fra Musikskolen Ringkøbing-Skjern, der dermed står til at modtage 100.000 kroner.

Beløbet investeres i skolens talentlinje, der omfavner elever, som har lyst til at arbejde ekstra fokuseret med musikken. Eleverne får et bredt undervisningstilbud, hvor de - udover den udvidede soloundervisning, teori og sammenspil - også deltager i workshops lokalt og med elever fra andre musikskoler i Region Midtjylland.

Talentlinjen blev etableret i 2013, og årligt ligger deltagerantallet på et sted mellem 12 og 16 unge.

- Niveauet er højt, og eleverne lægger stort engagement i deres deltagelse. Der er optagelsesprøve til talentlinjen hvert år, så man sikrer, at der er en stadig motivation, hedder det blandt andet i ansøgningen fra Musikskolen Ringkøbing-Skjern.

I ansøgningen bliver det også påpeget, at skolen fremover intensiverer samarbejdet med Generator, hvilket kan være givtigt for spillestedets ønske om at blive udpeget til regionalt spillested.

Annonce

Elever betaler 65.000

Musikskolens behov for at modtage kommunale støttekroner skal ses i lyset af, at det fra juli 2020 ikke længere er muligt at opnå økonomisk hjælp fra det såkaldte projektstøtteudvalg under Statens Kunstfond.

Den vestjyske talentlinje har et årligt budget på 285.000 kroner, hvoraf cirka 65.000 kroner kommer i hus via elevbetaling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce