x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vær med til at finde vinderen af Læsernes bogpris

10 forfattere kæmper om bogpris.
Man kan frem til 12. april deltage i afstemning om bedste bogudgivelse i 2019.

Læsning: Lige nu kan man være med til at finde vinderen af Læsernes bogpris 2020. Lørdag 21. marts åbnede Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne nemlig sammen med alle landets øvrige folkebiblioteker, Danmarks Biblioteksforening og Berlingske afstemningen om at finde den bedste danske bogudgivelse i 2019.

Afstemningen er på trods af corona-lukningen netop skudt i gang og løber tre uger frem.

- Dommerne i afstemningen er det største og vigtigste publikum for forfatterne, nemlig læserne. Og netop derfor opfordrer vi dig som læser til at afgive din stemme, siger Sofie Torp Hansen, som er PR medarbejder ved Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne.

Vinderen bliver den 17. modtager i rækken af Læsernes bogpris - en af landets største og mest anerkendte bogpriser. Offentliggørelsen af vinderen skulle have fundet sted på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 16. april i Sønderborg, men på grund af corona-situationen i Danmark og resten af verden er topmødet og uddelingen af prisen udskudt på ubestemt tid.

Annonce

De 10 nominerede

De 10 nominerede forfattere og titler er:

Dy Plambeck: Til min søster

Maren Uthaug: En lykkelig slutning

Thomas Rydahl: Mordet på en havfrue

Thomas Korsgaard: Tyverier

Lars Bisgaard: Christian 2. En biografi

Jeanette Varberg: Viking - Ran, ild og sværd

Ditte Wiese: Og så drukner jeg

Kristian Bang Foss: Frank vender hjem

Kaspar Colling Nielsen: Dengang dinosaurerne var små

Mette Moestrup: Til den smukkeste

Besøg eReolen

Er man i tvivl om, hvem man skal stemme på, så kan man besøge eReolen. De fleste nominerede titler vil nemlig være tilgængelige der til udlån som e-bog og eller netlydbog. Bor man i Ringkøbing-Skjern Kommune og er man endnu ikke oprettet som låner, kan man oprette sig hjemmefra på bibliotekets hjemmeside.

Man kan deltage i afstemningen om at finde den bedste danske udgivelse i 2019 på www.berlingske.dk/bogpris senest 12. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Med politiet på patrulje: God ro og orden under blå himmel i Søndervig

Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce