Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vælgererklæringer: Kristendemokraterne æder sig ind på veganerne

KD-næstformand Marianne Karlsmose fortæller at partiets nye formand Isabella Arendt er en af årsagerne til, at det bliver lettere at nå de 20.000 vælgererklæringer denne gang. Partiet er næsten nået halvvejs på tre måneder. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kristendemokraterne møder masser af sympati og opbakning til Kristendemokraterne og er på tre måneder nået næsten halvejs mod de 20.000 vælgererklæringer. Næstformand Marianne Karlsmose håber at nå i mål til partiets 50 års jubilæum i påsken.

Ringkøbing-Skjern: 8942.

Så mange vælgererklæringer er det lykkes for Kristendemokraterne at indsamle, siden medlemmerne for tre måneder siden gik i gang med at søge fornyet opbakning til at stille op til næste folketingsvalg. Dermed er det gået langt hurtigere end sidste gang, partiet var på samme opgave, fortæller regionsrådmedlem og næstformand Marianne Karlsmose fra Tarm.

De knap 9.000 vælgererklæringer bringer Kristendemokraterne ind på en andenplads på listen over partiernes indsamling, kun slået af Veganerpartiet, der har rundet de 10.000, skriver Altinget.

- Vi æder os ind på Veganerpartiet. Jeg havde håbet på, at det var i januar, vi overhalede det, fortæller Marianne Karlsmose.

Hun er godt tilfreds med tempoet for Kristendemokraternes indsamling.

- Vi møder en kæmpe sympati og masser af velvilje til at bakke op om, at vi kan stille op til Folketinget igen. Opmærksomheden og kendskabet til Kristendemokraterne er også helt anderledes denne gang. Vores nye formand Isabella Arendt har gjort en kæmpe forskel. Samtidig er vi langt bedre organiseret denne gang. Derfor håber vi på at kunne nå i mål med vælgererklæringerne til partiets 50 års jubilæum til påske, siger næstformanden.

- Hvis ikke skal vi nok få en god fest alligevel, for vi skal nok nå det, siger hun.

Kristendemokraterne - og alle andre partier - har halvandet år til at nå i mål. En vælgererklæring er nemlig kun gyldig i 18 måneder. Det betyder, at veganerne skal have fart på. Her har medlemmerne nemlig været i gang i 14 måneder, og derfor er de første vælgererklæringer tæt på at udløbe. Den udfordring tørnede Kristendemokraterne ind i sidste gang, og det gav masser af ekstra arbejde med at finde nye støtter.

- Det kommer ikke til at ske denne gang. Vi skal nok nå det. Det er der ingen tvivl om, mener Marianne Karlsmose, der er glad for også at modtage opbakning fra medlemmer af andre partier.

Ifølge Marianne Karlsmose gav det 1000 nye vælgererklæringer en weekend i november, efter SFs gruppeformand i Folketinget, Jacob Mark, havde opfordret til at sende en vælgererklæring til Kristendemokraterne, fordi han mener, at partiet fortjener at komme på stemmesedlen.

Et af de nye partier, som har mindre held med at overbevise danskerne om, at de skal støtte med en vælgererklæring, er Simon-Emil Ammitzbøll-Billes nye parti Fremad. Her er det foreløbigt kun lykkedes at samle 2143 erklæringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce