Annonce
Ringkøbing-Skjern

Våd sommer på landevejen i Ringkøbing-Skjern: Flere end sidste år kørte spritkørsel

Tal fra færdselspolitiet viser, at der blev standset mange spritbilister denne sommer selv i forhold til i fjor, hvor tallet var højt. Arkivfoto: Michael Bager

Ringkøbing-Skjern: Selv om den netop overståede sommer var knap så varm som rekordsommeren 2018, så har den alligevel kunnet skabe en stor tørst i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Tal fra færdselspolitiet viser nemlig, at der blev standset mange spritbilister denne sommer selv i forhold til i fjor, hvor tallet var højt. Således er der til dato i 2019 standset 49 spiritusbilister i Ringkøbing-Skjern Kommune, mens der i hele 2018 blev standset 54 af slagsen.

Sommeren er højtid for spritkørsel

- Vi må nok erkende, at vi kommer over tallet fra sidste år, for vi er næsten næsten oppe på siden af det allerede nu, siger politikommissær og operativ leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politikreds Jørgen Christensen.

- Alene i juli i år havde vi 10 spritbilister i Ringkøbing-Skjern. Til sammenligning var de måneder med flest spritbilister sidste år otte i februar, syv juni og syv i juli. Ser man på gennemsnittet fra 2016 til 2018 er det højeste antal spritbilister i maj til august, og i år har der altså været flere spritbilister end normalt, siger han.

- Vi har for mange, der lige tager chancen og kører spirituspåvirket. Og det er selvom, det er blevet mindre acceptabelt end tidligere at køre i spirituspåvirket tilstand. Vi har flere, der ringer efter politiet, fordi de kender til en, der kører spritkørsel, siger Jørgen Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce