Annonce
Ringkøbing-Skjern

Våd sommer på landevejen i Ringkøbing-Skjern: Flere end sidste år kørte spritkørsel

Tal fra færdselspolitiet viser, at der blev standset mange spritbilister denne sommer selv i forhold til i fjor, hvor tallet var højt. Arkivfoto: Michael Bager

Ringkøbing-Skjern: Selv om den netop overståede sommer var knap så varm som rekordsommeren 2018, så har den alligevel kunnet skabe en stor tørst i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Tal fra færdselspolitiet viser nemlig, at der blev standset mange spritbilister denne sommer selv i forhold til i fjor, hvor tallet var højt. Således er der til dato i 2019 standset 49 spiritusbilister i Ringkøbing-Skjern Kommune, mens der i hele 2018 blev standset 54 af slagsen.

Annonce

Sommeren er højtid for spritkørsel

- Vi må nok erkende, at vi kommer over tallet fra sidste år, for vi er næsten næsten oppe på siden af det allerede nu, siger politikommissær og operativ leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politikreds Jørgen Christensen.

- Alene i juli i år havde vi 10 spritbilister i Ringkøbing-Skjern. Til sammenligning var de måneder med flest spritbilister sidste år otte i februar, syv juni og syv i juli. Ser man på gennemsnittet fra 2016 til 2018 er det højeste antal spritbilister i maj til august, og i år har der altså været flere spritbilister end normalt, siger han.

- Vi har for mange, der lige tager chancen og kører spirituspåvirket. Og det er selvom, det er blevet mindre acceptabelt end tidligere at køre i spirituspåvirket tilstand. Vi har flere, der ringer efter politiet, fordi de kender til en, der kører spritkørsel, siger Jørgen Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Annonce