Annonce
Kultur

Uvejr tog overskud: Jazzfestival kommer ud med et rundt 0

Årets jazzfestival blev en våd omgang. Det smittede af i regnskabet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Trods elendigt vejr, er det lykkedes jazzfestivalen at lønne alle foreningerne, og nu sættes sejlene til den store jubilæumsudgave næste år.
Annonce

STAUNING: Regnen stod ned i stænger for en lille måneds tid siden, da Ringkøbing Fjord Jazz Festival blev afviklet i Stauning. Da skyerne trak sig sammen over havnen, kunne arrangørerne godt regne ud, at det overskud, som de havde håbet på, ville forsvinde med vejret.

Men så brød solen frem, og det er slet ikke gået så galt som det kunne have gjort.

- Vi kommer ud med et pænt, rundt 0, siger festivalens formand, Karsten Andresen, der trods beløbets størrelse er meget godt tilfreds alligevel.

For alle de foreninger, der har hjulpet til under festivalen, har fået de penge, der er lovet. Alle regninger er blevet betalt, inden det runde 0 er blevet nået i regnskabet.

I løbet af de dage, som jazzfestivalen varede, kom cirka 3000 gæster forbi. I forhold til 2018 har der været en ubetydelig nedgang i entre-indtægter, der svarer til cirka 20 personer, og det er ene og alene vejret, der er skyld i bundlinjen.

- Mange var forbi på havnen i løbet af dagene, men der var for koldt til, at de ville købe noget at drikke. Det er udelukkende salget i baren, der ikke har været som forventet, forklarer Karsten Andresen.

Annonce

Klar til jubilæum

Til trods for vejret, så har arrangørerne ikke tabt modet. I stedet klør de på med at få stablet en ny jazzfestival på benene til næste år, hvor det er 10. gang, at der holdes jazzfestival i Stauning. Selvom der i sagens natur ikke er et overskud, som kan investeres til næste år, så skal det ikke være at mærke på jubilæumsudgaven. Lige nu er de første skitser på tegnebrættet, og det står fast, at der skal satses nogle flere penge. Umiddelbart kan det blive noget med nogle større musiknavne og nogle nye tiltag. Kun vejret er arrangørerne ikke herre over, men der er mange andre knapper, der kan skrues på.

- Vi ved, at potentialet er der, og noget af det, vi skal have undersøgt er, om vi kan gøre noget mere for synligheden. Blandt andet har vi overvejet at kontakte nogle jazzklubber, fortæller Karsten Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Annonce