Annonce
Kultur

Uvejr tog overskud: Jazzfestival kommer ud med et rundt 0

Årets jazzfestival blev en våd omgang. Det smittede af i regnskabet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Trods elendigt vejr, er det lykkedes jazzfestivalen at lønne alle foreningerne, og nu sættes sejlene til den store jubilæumsudgave næste år.

STAUNING: Regnen stod ned i stænger for en lille måneds tid siden, da Ringkøbing Fjord Jazz Festival blev afviklet i Stauning. Da skyerne trak sig sammen over havnen, kunne arrangørerne godt regne ud, at det overskud, som de havde håbet på, ville forsvinde med vejret.

Men så brød solen frem, og det er slet ikke gået så galt som det kunne have gjort.

- Vi kommer ud med et pænt, rundt 0, siger festivalens formand, Karsten Andresen, der trods beløbets størrelse er meget godt tilfreds alligevel.

For alle de foreninger, der har hjulpet til under festivalen, har fået de penge, der er lovet. Alle regninger er blevet betalt, inden det runde 0 er blevet nået i regnskabet.

I løbet af de dage, som jazzfestivalen varede, kom cirka 3000 gæster forbi. I forhold til 2018 har der været en ubetydelig nedgang i entre-indtægter, der svarer til cirka 20 personer, og det er ene og alene vejret, der er skyld i bundlinjen.

- Mange var forbi på havnen i løbet af dagene, men der var for koldt til, at de ville købe noget at drikke. Det er udelukkende salget i baren, der ikke har været som forventet, forklarer Karsten Andresen.

Annonce

Klar til jubilæum

Til trods for vejret, så har arrangørerne ikke tabt modet. I stedet klør de på med at få stablet en ny jazzfestival på benene til næste år, hvor det er 10. gang, at der holdes jazzfestival i Stauning. Selvom der i sagens natur ikke er et overskud, som kan investeres til næste år, så skal det ikke være at mærke på jubilæumsudgaven. Lige nu er de første skitser på tegnebrættet, og det står fast, at der skal satses nogle flere penge. Umiddelbart kan det blive noget med nogle større musiknavne og nogle nye tiltag. Kun vejret er arrangørerne ikke herre over, men der er mange andre knapper, der kan skrues på.

- Vi ved, at potentialet er der, og noget af det, vi skal have undersøgt er, om vi kan gøre noget mere for synligheden. Blandt andet har vi overvejet at kontakte nogle jazzklubber, fortæller Karsten Andresen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Annonce