Annonce
Læserbrev

Uvalgsformand Trine Ørskovs svar til BUPL vedr. nedskæringer i ledelsestid

Annonce

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune er det for flere år siden besluttet, at skoler og dagtilbud tildeles en fuldtids lederstilling pr. 20 fuldtidsmedarbejdere. Derudover tildeles ledelsestid, hvis ledelsesopgaven af forskellige årsager er kompleks.

Ledelsestiden er dog først nu reguleret i forhold til den nedgang i antallet af medarbejdere, som har været konsekvensen af det faldende børnetal gennem flere år.

Men selv før beslutningen om at regulere ledelsestiden til det fastsatte niveau, var det langt fra alle ledere, der havde 37 timer til ledelse.

En leder aflønnes som leder i alle timer, men det er realiteten flere steder, at lederen indgår i vagtplanen.

Lederlønnen er i øvrigt en del af den enkelte institutions budget, og ikke afsat i en central pulje, som BUPL anfører, men selv hvis den var, ville konsekvensen af den nye ledelsesberegning være den samme:

Konsekvensen bliver, at lederen på institutioner hvor ledelsestiden reduceres, nu (i højere grad) skal indgå i vagtplanen, og det vil reducere timerne til det øvrige personale svarende til den tid, lederen skal være sammen med børnene.

Men det er faktuelt forkert, at den politisk besluttede normering i dagtilbud og SFO ikke kan realiseres. Der bliver fortsat tildelt budget til den enkelte institution svarende til 9,5 timer pr. barn pr. uge i vuggestuer, 5 timer i børnehaver og 1,15 timer i SFO.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Annonce