Annonce
Læserbrev

Utrygt: Der mangler handicapparkering foran apoteket i Tarm

Læserbrev: Efter apoteket i Tarm er flyttet til bedre lokaler, så mangler der i den grad handicapparkeringspladser foran apoteket.

Der er plads nok til at lave det, og selvom der er fortovsparkering, vil det altid være et trafikmæssigt problem.

Fortovsparkering med en handicapbus, hvilket vil betyde at man i kørestolen skal bevæge sig ude på kørebanen til man kan finde en opkørsel. Det vil være meget utrygt for personer med rollator eller kørestol. Som det er nu, så er der en opkørsel på hjørnet af Kirkegade og Storegade og det er ikke særligt spændende at komme kørende på Storegade, og så skal køre op på hjørnet, især hvis der er meget trafik.

Det vil også tage uhensigtsmæssigt meget udsyn ved udkørsel fra Kirkegade.

Der er, ved at medborgerne i Tarm har lært at der er fortovsparkering, næsten altid 2 – 3 biler parkeret ved fortovet foran apoteket.

Løsningen må være en plads trukket ind for ikke at tage udsigten ved udkørsel fra Kirkegade. Det skal være en løsning til borger med et blå parkeringsskilt, som kun fås ved stærkt nedsat gangdistance. Der skal naturligvis være en opkørsel fra pladsen så man ikke skal ud på gaden.

Så dur det ikke et man skal holde på modsatte side af vejen, og længere væk er et fodgængerfelt, som er det sikrest, og eneste løsning for borger med rollator og kørestol, og man skal jo også fra apoteket og hele vejen tilbage igen.

Der er et bredt fortov, 5 fliser og dobbelt chaussesten mellem fliserne, og der vil man godt kunne fjerne 3 rækker fliser og 4 dobbelt række chaussesten, så er man langt inde i forhold til kørebanen.

Der er også plads nok i længden, da det stykke jord som er mellem apoteket og ejendomsmægleren ved siden af tilhøre apoteket, så man kan godt gå hen forbi den også. Selvom ejendomsmægleren parkerer der, så vil der ikke være spæret for ud- og indkørsel hele dagen.

Når man ser på kommunens politikker, er tilgængelighed nævnt i blandt andet i Handikappolitikken hvor der er følgende passus ”Det er en forudsætning for, at alle kan deltage i samfundslivet, at mennesker med handicap har lige adgang til bygninger, byrum, natur og transportmidler.”

Og i Mobilitetspolitikken er følgende tekst ” Tilgængeligheden for alle i kommunens store byer skal forbedres”.

Det ville være et lille skridt på vejen at lave denne ”lille” investering for at lette hverdagen for en stor gruppe borger, og vejen imod at komme politikkerne i møde.

Annonce
Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce