Annonce
Udland

USA lukker sine grænser for ikke-nødvendige rejser

Jonathan Ernst/Reuters
For at begrænse udbruddet af coronavirus vil USA og Mexico begrænse trafikken over deres fælles grænse.

Nabolandene USA og Mexico er fredag blevet enige om at begrænse al "ikke-nødvendig" rejse mellem de to lande.

Det siger USA's udenrigsminister, Mike Pompeo.

- Begge vores lande kender vigtigheden af at samarbejde om at begrænse spredningen af virusset og sikre, at handlen, der støtter vores økonomi, kan fortsætte med at flyde, siger udenrigsministeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

USA er også nået til enighed med Canada om at begrænse unødvendig rejse.

Begge aftaler træder i kraft natten til lørdag og varer foreløbigt i en måned - frem til den 20. april. Det oplyser Chad Wolf, der er fungerende chef for Homeland Security, der varetager USA's nationale sikkerhed.

Han tilføjer i øvrigt, at aftalerne hverken påvirker handlen mellem USA og Mexico eller mellem USA og Canada.

USA's præsident, Donald Trump, siger, at den delvise lukningen af grænserne er nødvendig for at forebygge "spredning af smitte til grænsevagter, migranter og den generelle befolkning". Det skriver AFP.

I begyndelsen af denne uge sagde Donald Trump blandt andet, at amerikanerne ikke bør samle sig i grupper på over ti personer.

Amerikanerne bør desuden undervise deres børn hjemmefra, undgå at rejse og lade være med at tage ud for at spise eller drikke.

- Vi har besluttet at styrke anbefalingerne og dæmpe spredningen lige nu, lød det fra præsident Trump mandag.

Onsdag sagde Deborah Birx, der er koordinator for Det Hvide Hus' særlige indsats mod coronavirus, at hun forventede en dramatisk stigning i antallet af smittede amerikanere over de næste fire-fem dage.

Ifølge den seneste opgørelse fredag fra amerikanske Johns Hopkins University er godt 14.000 amerikanere registreret smittet med coronavirus.

210 personer er bekræftet omkommet som følge af coronasmitte i USA.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige er døde med coronasmitte på et døgn

Annonce