Annonce
Udland

USA nægter at udlevere diplomatfrue til Storbritannien

Eduardo Munoz/Reuters
Briterne kalder det en afvisning af retfærdighed, at USA ikke vil udlevere diplomatfrue sigtet for trafikdrab.

USA afviser Storbritanniens anmodning om at udlevere diplomatfruen Anne Sacoolas, der er sigtet for trafikdrab.

Det oplyser USA's udenrigsministerium i en pressemeddelelse natten til fredag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Hvis USA accepterede Storbritanniens anmodning om udlevering, ville det svare til at gøre den diplomatiske immunitet ugyldig, lyder det i meddelelsen.

Storbritannien møder beslutningen med stor beklagelse og kalder den en "afvisning af retfærdighed". Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vi er meget skuffede over beslutningen, der virker som en afvisning af retfærdigheden, siger en talskvinde for det britiske indenrigsministerium.

Den britiske anklagemyndighed gav i december tilladelse til, at politiet rejste sigtelse mod 42-årige Sacoolas, der ramte en motorcyklist med sin bil i august.

Den 19-årige motorcyklist, Harry Dunn, blev dræbt i ulykken 27. august, hvor Sacoolas kørte i den forkerte side af vejen tæt på en militærbase i Northamptonshire i det centrale England.

Ifølge sigtelsen var det Sacoolas' hasarderede kørsel, der var skyld i den unge brites død.

Sacoolas erkendte i oktober at være føreren af bilen, men hun rejste efterfølgende hjem til USA.

Hun meddelte på det tidspunkt, at hun som hustru til en amerikansk diplomat har immunitet.

Sagen har udløst forargelse i Storbritannien og en strid mellem amerikanske og britiske myndigheder om, hvorvidt Sacoolas skal udleveres.

Maksimumstraffen for uagtsomt manddrab ved hasarderet kørsel er 14 års fængsel i Storbritannien.

Forældrene til den dræbte er torsdag blevet orienteret om USA's beslutning af de britiske politikere. De er ikke overraskede, oplyser Radd Seiger, der er familiens talsmand, til AFP.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce