Annonce
Vestjylland

Ups: Tilladelse mangler til igangsat cykelsti

Det er dette pilekrat, som cykelstien langs Klitvejen (i baggrunden) skal føres igennem på en strækning på 200 meter. Det er registreret som mose og beskyttet natur. Derfor skal der anlægges en sø som erstatning for den natur, som forsvinder, og det kræver en dispensation. Foto: Holstebro Kommune
Cykelsti langs Klitvej skal føres gennem naturbeskyttet moseområde - og det kræver både dispensation og kompensation med anlæg af ny natur og med en sø i området.

Sdr. Nissum: Alle tilladelser er endnu ikke på plads til den nye cykelsti, som er ved at blive anlagt mellem Husby og Fjand. Cykelstien skal nemlig løbe gennem et moseområde nord for Sdr. Nissum, og det er beskyttet natur, som kræver dispensation. Og der er en klagefrist på denne dispensation frem til 4. juni, før den kan tages i brug.

Arbejdet med cykelstien er gået i gang fra Husby i syd og mod Sdr. Nissum. Det er på de næste fire kilometer mod Fjand, at cykelstien skal løbe gennem et moseområde på en strækning på 200 meter - og det kræver dispensation.

Kommunen har dog konstateret, at det er et område, som er tilgroet med pile- og birketræer. Der løber en kanal gennem mosen og under vejen, og selv i februar var det en relativ tør mose. Det vurderes, at området næppe er egnet som ynglested for beskyttede fuglearter, og der er ingen vandhuller til padder.

Det er 1000 kvadratmeter "mose" som forsvinder med cykelstien, og efter reglerne skal kommunen anlægge dobbelt så meget erstatningsnatur.

Kommunen har derfor købt et engareal i nærheden, hvor der nu skal anlægges en sø på cirka 2000 kvadratmeter. Der skal lægges stabilt grus under cykelstien, og det opgravede sand og jord skal lægges i en lav vold omkring søen. Kommunen vurderer i tilladelsen, at den nye sø vil give bedre vilkår for både padder og beskyttede fugle.

Området er både et EF-habitatsområde med beskyttede naturtyper - og herunder klitheder og tørvemoser. Desuden er det et fuglebeskyttelsesområde, hvor blandt andet rødrum og en række gåsearter er beskyttede.

Der er tidligere konstateret odder i natur-2000 området og omkring vandløbet gennem området. Det vurderes dog, at området ikke er levested for odder.

Det nye vandhul får ikke noget afløb, og der vil ikke blive udsat fisk eller krebs i hullet.

Det er 1,5 kilometer nord for Sdr. Nissum - mellem Kærvej og Nørre Fjandvej, at den nye cykelsti langs Klitvej (rød streg) skal løbe gennem et moseområde på en stræning på 200 meter. Og hvor der skal anlægges en sø og ny natur som erstatning. Ill.: Holstebro Kommune
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Realdania gav fire millioner kroner: Nu spænder udvikling af havnen i Hvide Sande ben for stort byudviklingsprojekt

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stort nej fra medarbejdere til Vestas' krav om mundbind og overarbejde: Fagforening bakker de ansatte op og opfordrer til dialog

Ringkøbing For abonnenter

Enig friskole: Ny skoleleder bliver hentet på stor folkeskole

Ringkøbing-Skjern

En hjælpende hånd i regeljunglen: Nu skal byrådet afgøre om vi skal have en borgerrådgiver

Ringkøbing

Generator byder på rock under åben himmel: 70-årige Madsen har længe stået på ønskelisten

Videbæk For abonnenter

Vidner blev væk igen: Chikane-sagen fra Troldhede er udsat igen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vestjylland

I sidste uge blev han anholdt med bukserne nede på en stjålet båd - i går forulykkede 40-årig på ATV på plejecenter

Ringkøbing IF

De var sammen på landsholdet: Nu er Andreas i Ringkøbing IF mens Mikkel Damsgaard er stjerne til EM

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Debat

Hvor er ordentligheden henne Vestas? Tænk nu på borgerne omkring Lem Kær

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Borgmester afviste Lem Kær-alternativer: Men nu kræver flere politikere, at alternativerne bliver undersøgt

Hvide Sande

Generationsskifte: Søn bliver del af fars web-firma

Annonce