Annonce
Navne

Diamantbrudepar blev gift, da Gudrun blev gravid som 16-årig: - Ingen troede det ville holde

Gudrun og Laurits Christensen kan fejre diamantbryllup den 27. november. I dag bor parret på Ternevej i Videbæk. - Her bor mange tidligere landmænd, siger Laurits med et smil. Foto: Mads Dalegaard
Gudrun og Laurits Christensen blev gift som teenagere, fordi Gudrun blev gravid som 16-årig. Alle sagde, at det aldrig ville gå, men det gik mere end godt. I dag er det største problem derfor at finde et sted, hvor hele den store familie kan holde ferie sammen.
Annonce

Videbæk: Gudrun og Laurits Christensen, der kan fejre diamantbryllup den 27. november, var henholdsvis 16 og 19 år, da de blev gift, så mange troede ikke, at lykken ville vare ved.

- Det var det store samtaleemne ved vores bryllup. Ingen troede, at vores ægteskab ville holde. Vi var alt for unge, mente vores familier. Vi måtte have kongebrev for at få lov til at blive gift i Ulfkær Kirke. Ulfborg blev valgt, fordi min ældre bror allerede havde bestilt bryllup der, og så kunne vi jo slå de to bryllupper sammen. Han blev senere skilt. Det bliver vi aldrig, siger Gudrun Christensen med et smil.

Faktisk havde Gudrun og Laurits kendt hinanden i mange år, før de blev kærestefolk. De er begge fra Nr. Vium og voksede op en kilometer fra hinanden. Laurits tjente i 1958 i hendes hjem "Lille Sønderup", der blev drevet af hendes mor og en storebror, fordi hun mistede sin far, da hun var 12 år. De to unge fik et godt øje til hinanden og året efter, da han var soldat i Viborg, opdagede hun, at hun var gravid.

Når man begynder tidligt og har en børneglad familie, så kan to hurtigt blive til mange. Gudrun og Laurits Christensen har 4 børn, 14 børnebørn og 16 oldebørn. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Sagde det til svigermor først

Gudrun havde det lidt svært med at skulle fortælle sin mor, at hun var med barn, så hun cyklede først hen til sin svigermor, som hun havde det rigtig godt med.

- Bagefter cyklede vi sammen hjem og fortalte det til min mor. Hun blev ikke glad, og det blev et krav, at vi skulle giftes, før barnet blev født, fortæller Gudrun.

I foråret 1960 blev parrets ældste datter, Solveig, født - tre uger før Laurits var færdig som soldat. De næste halvandet år arbejdede de begge på "Lille Sønderup".

Siden kom der tre andre børn til; Else Marie, Erik og Bjarne. Gudrun var mor til tre allerede som 22-årig.

- Vi har nogle gange talt om, at vi gik glip af noget morskab, gode baller og dans på kroen, fordi vi blev forældre så hurtigt. Så vi er glade for, at nutidens unge mennesker ikke er så hurtige. Men alle vores børn er ønskebørn, og vi er så heldige, at de alle sammen bor tæt på Videbæk, siger Gudrun Christensen.

Annonce

Arbejdede sammen i 36 år

Det unge par tog plads som fodermesterpar i Husby, inden de købte deres første ejendom i Solsøhede i 1963. Efter seks år overtog de Laurits fødehjem "Lynggården" i Nr. Nium.

- Her arbejdede vi sammen i 36 år, og jeg tror, at en af grundene til, at vi altid har haft det så godt, er, at vi er gode til at arbejde sammen og til at tale om alt. Hvis vi har et problem, så får vi talt grundigt ud om det med det samme, siger Laurits Christensen.

I 1998 overdrog parret "Lynggården" til den yngste søn, Bjarne, der i dag driver hobbylandbrug på adressen. Gudrun og Laurits Christensen byggede huset på Ternevej 12 i Videbæk, hvor de trives med et godt naboskab og mange interesser.

Laurits arbejder stadig hver formiddag hos den næstældste søn, Erik, der driver byggefirmaet Barvi-byg i Videbæk.

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle få tiden til at gå med, hvis jeg ikke kunne arbejde for ham, siger Laurits Christensen.

Gudrun arbejdede fem år på apoteket med rengøring og kørsel med medicin, inden hun gik på efterløn. I dag ordner hun hus og hjem, spiller kort med nabokoner, svømmer, passer haven og strikker strømper til børnebørnene.

De spiller begge golf i Haunstrup Golfklub og rejser en del med både familier og naboer, så de håber på, at de bevarer deres gode helbred i mange år endnu.

Hus og hjem har altid været Gudruns domæne, og der bliver kræset for alle gæster. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

14 børnebørn og 16 oldebørn

Når man begynder tidligt nok, kan man ret hurtigt få en stor familie, og familien Christensen tæller i dag ud over Gudrun og Laurits og deres fire børn, 14 børnebørn og 16 oldebørn.

- Faktisk er vores største problem i dag at finde et sted, hvor vi alle kan være på ferie sammen. Vi har været på Oddesund Færgekro et par gange, en gang på Mallorca og tre gange i Tyrkiet, fortæller Laurits Christensen.

Diamantbrylluppet fejres lørdag den 30. november i Nr. Vium med 116 inviterede gæster.

Parret har ikke rigtig nogle ønsker, men endnu en ferietur med familien til en europæisk storby vil blive godt modtaget.

Lynggården i Nr. Vium som Gudrun og Laurits Christensen havde i 36 år. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce