Annonce
112

Unges narkosalg fra lejlighed koster tre måneders fængsel

To unge fra Skjern endte med en dom i stedet for en ekstra fortjenteste på narkosalg. Foto: Palle Herløv
Politiet fandt både hash, amfetamin og MDMA hos to unge mænd i Skjern.

SKJERN: En 21-årig og en 23-årig mand fra Skjern havde hen over vinteren 2018 antageligt en plan om at tjene nogle ekstra penge ved at forsyne andre med narkotiske stoffer. Men politiet fik nys om det og aflagde i december en lejlighed et besøg, hvor der blev fundet tre forskellige slags euforiserende stoffer.

Alt i alt fandt politiet 27,93 gram MDMA, 1,52 gram amfetamin og 29,80 gram hash, som skulle sælges videre til andre. De to unge mænd havde dog allerede været i gang med at sælge narko, så da de for nylig kom for retten i Herning, var anklagen om salg af narkotika mod dem blev udvidet.

Annonce

Begge tilstod

De var tiltalt for i forening at have solgt mindst 100 gram hash, 15 gram amfetamin og 15 gram MDMA til et ukendt antal personer og for at ville sælge den narko, politiet fandt ved ransagningen.

Både den 21-årige og den 23-årige tilstod i retten, at de sammen havde solgt narkoen og blev derfor fundet skyldige. Straffen blev sat til tre måneders fængsel for dem begge. De skal dog ikke afsone den, hvis de holder sig på den rette side af loven i et år, ligesom de i det år skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce