Annonce
Tarm

Ungehus i Sdr. Bork og en landsby-app får penge fra Landdistriktsrådet

Unge Med Vilje kalder gruppen bag planerne om et ungehus i Sønder Bork sig. Og deres vilje giver resultater. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune har sagt god for bevillinger til Unge med Vilje i Best mod West-landsbyklyngen og til pilotprojekt med ny landsby-app i Troldhede, Nr. Vium og Hoven.

Ringkøbing-Skjern: En designer og TV-vært, en gammel købmandsbutik og en flok entusiastiske unge. Det er opskriften på et ungehus.

Det er underværker, de unge i landsbyklyngen Best mod West er i gang med at udrette i den gamle købmandsbutik i Sdr. Bork.

Og Unge med Vilje, som gruppen kalder sig, har allerede fået tilsagn om 410.000 kroner til renovering og materialer fra Realdanias fond "Underværker", ligesom de har fået tv-værten og designeren Søren Vester til at hjælpe med indretningen af ungehuset.

Nu får ungehuset en ekstra håndsrækning fra Landdistriktsrådet, som støtter med 49.736 kroner til seks måneders bistand fra en proceskonsulent, som skal hjælpe med at få organisation og papirarbejde på skinner og med at søge flere fondsmidler.

- Det er svært ikke at lade sig rive med af de unges gode initiativ og enorme engagement. Med ungdomshuset vil de unge skabe et værested, der skiller sig ud og giver energi og sammenhold, som kan give unge lyst til at blive i området, eller til at vende tilbage, når de har fået en uddannelse, siger Landdistriktsrådets formand Torben Hjøllund Mortensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Landsbyer samles i app

På det seneste møde i Landdistriktsrådet blev der også givet tilsagn om 17.125 kroner til et pilotprojekt, hvor "Minlandsby"-appen udbredes i landsbyerne Troldhede, Nr. Vium og Hoven.

App'en er udviklet som en fælles platform for liv og aktiviteter i landsbyer, og Troldhede og Omegns Borgerforening vil gerne sikre, at de gode historier fra landsbyerne fortælles, og at der er ét fælles sted, hvor man kan finde information om aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Danske Handicaporganisationer tager kraftigt afstand fra resultatløn

I de seneste dage har vi kunnet læse om et resultatlønsprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sagen er startet med en artikel om det samme emne i Altinget, hvor der er omtalt 24 kommuner, som sammen med et konsulentfirma har indledt nogle processer, hvor konsulentfirmaet eftersøger muligheder for ændringer i fagområderne. Firmaet bliver enten aflønnet med en konkret timesats eller en procentdel af en given gevinst for kommunen. Det er denne sidste aflønningsform, som er under kritik. Og det er den, som blandt andet Ringkøbing-Skjern Kommune har benyttet. Der er intet i vejen med, at kommunen arbejder med at gøre tingene bedre og billigere. Det er et fornuftigt og måske også hensigtsmæssigt synspunkt afhængigt af, hvilke fagområder der arbejdes med. Men præstationsaflønning (resultatløn) er ikke i orden. Navnlig ikke, når der arbejdes med fagområder, der arbejder med vore aller svageste medborgere. Denne aflønningsform vil nemt inspirere konsulentfirmaet til at gå efter gevinsten og dermed presse kommunen til at bevæge sig på kanten af lovgivningen og rimeligheden. Ringkøbing-Skjern Kommune hævder, at det ville firmaet aldrig kunne finde på! Hvor ved kommunen det fra? Hvordan har det i øvrigt været muligt at forelægge 25 konkrete sager for konsulenterne uden at komme i konflikt med persondataforordningen? Og er borgerne hørt, og har de givet samtykke? Social- og Sundhedsudvalget har nu også afvist denne aflønningsform. Man kan undres over, at politikerne og topledelsen i kommunens administration slet ikke kendte til aftalen forinden. Nogen, udover fagchefen, må have kendt til aftalen. Er der i øvrigt andre fagområder i Ringkøbing-Skjern Kommune, som har ”købt” ideen? Danske Handicaporganisationer (DH) i Ringkøbing-Skjern vil kraftigt tilslutte sig afvisningen af resultatløn i forhold til vore svageste borgere. Om cirka to år er der igen byrådsvalg. Til den tid er det vigtigt at det anbefales, at der ikke stemmes på politikere, der ikke står bag afvisningen. DH vil forfølge ordentlighed også i sådanne sager.

Annonce