Annonce
Tarm

Ungehus i Sdr. Bork og en landsby-app får penge fra Landdistriktsrådet

Unge Med Vilje kalder gruppen bag planerne om et ungehus i Sønder Bork sig. Og deres vilje giver resultater. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune har sagt god for bevillinger til Unge med Vilje i Best mod West-landsbyklyngen og til pilotprojekt med ny landsby-app i Troldhede, Nr. Vium og Hoven.

Ringkøbing-Skjern: En designer og TV-vært, en gammel købmandsbutik og en flok entusiastiske unge. Det er opskriften på et ungehus.

Det er underværker, de unge i landsbyklyngen Best mod West er i gang med at udrette i den gamle købmandsbutik i Sdr. Bork.

Og Unge med Vilje, som gruppen kalder sig, har allerede fået tilsagn om 410.000 kroner til renovering og materialer fra Realdanias fond "Underværker", ligesom de har fået tv-værten og designeren Søren Vester til at hjælpe med indretningen af ungehuset.

Nu får ungehuset en ekstra håndsrækning fra Landdistriktsrådet, som støtter med 49.736 kroner til seks måneders bistand fra en proceskonsulent, som skal hjælpe med at få organisation og papirarbejde på skinner og med at søge flere fondsmidler.

- Det er svært ikke at lade sig rive med af de unges gode initiativ og enorme engagement. Med ungdomshuset vil de unge skabe et værested, der skiller sig ud og giver energi og sammenhold, som kan give unge lyst til at blive i området, eller til at vende tilbage, når de har fået en uddannelse, siger Landdistriktsrådets formand Torben Hjøllund Mortensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Landsbyer samles i app

På det seneste møde i Landdistriktsrådet blev der også givet tilsagn om 17.125 kroner til et pilotprojekt, hvor "Minlandsby"-appen udbredes i landsbyerne Troldhede, Nr. Vium og Hoven.

App'en er udviklet som en fælles platform for liv og aktiviteter i landsbyer, og Troldhede og Omegns Borgerforening vil gerne sikre, at de gode historier fra landsbyerne fortælles, og at der er ét fælles sted, hvor man kan finde information om aktiviteter.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce