Ringkøbing

Unge vestjyder lærer at fortælle deres historie med film

De unge lærer at formidle dét, de har på hjerte, i en form, der er velfortalt og interessant for andre. Privatfoto

120 elever i Ringkøbing Skoles 8. klasse prøver torsdag kræfter med filmproduktion under Filmfest i Vest-paraplyen. Formålet er at give de unge en digital opdragelse - og en mulighed for at udtrykke sig ad nye veje.

Ringkøbing: Torsdag 7. februar bliver der sat spot på filmmediet som udtryksform, når 120 elever i Ringkøbing Skoles 8. klasser bliver undervist i at lave film gennem den såkaldte POV-metode, der sikrer, at filmene bliver velfortalte og interessante for et bredt publikum.

POV er en forkortelse for "Point of View" - eller synsvinkel på dansk. Navnet understreger vigtigheden af, at historierne fortælles fra de unge filmskaberes perspektiv og afspejler deres virkelighed.

Med unges synsvinkel

21. marts bliver det 200 elever fra 7.-10. klasser i hele kommunen, der får muligheden for at deltage i en workshopdag. Blandt de film, der bliver produceret og indsendt, bliver de bedste hædret ved Oscar-aften i Ringkøbing Biograf den 24. april.

Bag arrangementerne står Ringkøbing-Skjern Kommune, herunder bl.a. Ringkøbing Skole og Ungdomsskolen samt Filmby Aarhus, der i flere år allerede har samarbejdet om netop POV-metoden.

Blandt andet har mange lærere og elever i kommunens skoler allerede fået undervisning i POV-metoden, og der er oprettet et POV Videnscenter på Ringkøbing Skole.

Digital dannelse

Men hvorfor skal skoleelever nu også lære at lave film? Det skal de af flere grunde, siger Rebecca Molders, filmkonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune:

- Vi taler så meget om fake news og om at begå sig på de sociale medier, og projektet her skal være med til at opdrage eleverne i digital dannelse og i at fortælle historier med få, men effektive virkemider. Vi giver eleverne de mest basale greb og gør dem dermed kompetente til at producere film af en vis kvalitet.

- Uanset deres faglige niveau - om de er dygtige til dansk eller matematik - sikrer filmproduktionen eleverne nye værktøjer at udtrykke sig med, forklarer Rebecca Molders i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

0/0
Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Ringkøbing

John Fisker nummer 2 på direktørrangliste

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Ringkøbing

Odd Fellow åbner for hemmelighederne