Sport

Unge talenter skal bringe AaB i top-6 hvert år

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sportsdirektøren og træneren i AaB peger på de unge talenter som vejen til top-6 for klubben.

AaB havde i mandagens 2-0-sejr ude over Randers FC otte spillere i startopstillingen, som alle har spillet ungdomsfodbold i klubben.

AaB er i øjeblikket i nedrykningsslutspillet, men sportsdirektør Allan Gaarde ser de unge talenter som bæresten for et AaB-mandskab, der kontinuerligt vil ende i top-6.

- Vi har en strategi, der handler om at udvikle talenter fra Nordjylland. Den strategi kører vi, fordi vi tror, den er rigtig, og fordi vi har en vision om at være økonomisk bæredygtige.

- AaB kommer ikke til at bruge flest penge, men vi kommer til at satse på vores talentudvikling, og Jacob Friis (AaB-træner, red.) passer perfekt ind i den strategi, siger Gaarde.

Sportsdirektøren er opmærksom på, at et top-6-hold kræver spillere udefra med erfaring, men han mener stadig, at holdet skal bygges op om talenterne.

- I allerhøjeste grad bliver jagten på top-6 i fremtiden baseret på nordjyske talenter.

- Jeg synes, at de unge viser, at de er klar langt tidligere end førhen. De får også en endnu bedre uddannelse, siger sportsdirektøren.

Jacob Friis tilslutter sig strategien om at bruge egne talenter som fundamentet til at komme i top-6 hvert år.

- Hvis de er dygtige nok, så skal de bære et top-6-hold i AaB. Vi har selvfølgelig strategien med at få de unge spillere op på førsteholdet, men de skal være gode nok, siger AaB-træneren.

I mandagens opgør mod Randers var der blandt andet blevet plads til 18-årige Lukas Klitten, som superligadebuterede for nordjyderne. Den unge venstreback, der assisterede til det første mål, imponerede Jacob Friis.

- Stor cadeau til ham. Det var flot af ham at levere sådan en stabil præstation i første kamp, siger AaB-træneren.

Midtbanespilleren Lucas Andersen har også taget turen op gennem ungdomsrækkerne til AaB's førstehold, hvor han nu er en stor profil. Han roser også Klitten.

- Det var fedt at se, at Lukas Klitten kunne levere på det niveau, som han gjorde i sin første kamp, siger Lucas Andersen.

/ritzau/

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce