Annonce
112

Hørte hylende lyd: Tre unge reddede 77-årig kvinde fra røgforgiftning

Arkivfoto: Palle Herløv
Politiet vil have nærmere undersøgt hvorfor, der gik ild i kvindens seng.

VIDEBÆK: Det kunne være gået helt galt tidligt torsdag morgen, hvis ikke tre unge mennesker tilfældigt gik forbi ældreboligerne på Kirke Alle i Videbæk.

De unge, der er omkring 20 år, hørte en hylende lyd, som bekymrede dem. De opsøgte lyden og fandt ud af, at den kom fra en af ældreboligerne, som hører til Centerparken Ældrecenter. De ringede på døren og husets beboer, en 77-årig kvinde, lukkede op og kom ud af det meget røgfyldte hus.

Brandvæsnet kom også og kvinden blev sendt på sygehuset med røgforgiftning.

- Hvis de unge mennesker ikke havde reageret, kunne kvinden være død af røgforgiftning. Hvis hun har gået i røgen uden at have sanset at komme ud, ville det været gået galt, siger politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Branden opstod i kvindens madras, men da kvinden ikke ryger, skal årsagen undersøges nærmere. I første omgang vil man tale med den ældre kvinde for at se, om hun kan fortælle, hvad der skete. Ellers vil man sætte en brandundersøgelse i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];