x
Annonce
Ringkøbing

Unge og lokale fødevarer vil indtage stationsbygning

Den gamle stationsbygning fra 1875 vil forhåbentlig snart summe af nyt liv. Foto DSB.

Arbejdsgruppe skal kigge nærmere på, hvilke muligheder Ringkøbings gamle jernbanestation giver for en række aktiviteter; workshop engang i januar.

RINGKØBING: Står det til DSB, Ringkøbing Udviklingsforum og kommunen, vil der inden så længe blive masser af liv i den gamle stationsbygning.

DSB ser meget gerne, at stationen fyldes med aktiviteter, og en styregruppe har i et stykke tid arbejdet med planerne. Blandt andet har borgere på opfordring af styregruppen indsendt 74 forskellige forslag.

Det fortæller Hans Christian Vestergaard, formand for Ringkøbing Udviklingsforum, der sidder i styregruppen sammen med borgmester Hans Østergaard, viceborgmester Søren Elbæk og fagchef Per Høgh samt repræsentanter for DSB.

- Vi er meget glade for de mange forslag, vi har fået. Vi har kigget nærmere på dem og er blevet enige om i styregruppen, at vi skal arbejde videre mod, at stationen bliver et værested for unge kombineret med et center, der arbejder for at fremme lokale fødevarer, siger Hans Christian Vestergaard.

- Vi har ikke defineret nærmere, hvad indholdet skal være, men har nedsat en arbejdsgruppe, der kan undersøge mulighederne nærmere.

Annonce

Nyt liv på stationerne

Projekt Nyt Liv på Stationerne sætter fokus på, hvordan tomme stationsbygninger kan blive et lokalt aktiv. DSB Ejendomme vil gerne i dialog med kommuner og lokale aktører, der vil medvirke til, at byens station igen bliver et lokalt aktiv.DSB Ejendomme ser det som sin rolle at fungere som sparringspartner og bidrage med viden og erfaring omkring alt fra de fysiske forhold på stationen til projekter på andre stationer.Samtidig vil man gerne bidrage med viden om fundraising og inddragelse af frivillige. Man medvirker også gerne i udviklingsprocessen, mens projektejerrollen ligger hos kommuner eller lokale aktører.

Der er masser af muligheder for aktiviteter i stationsbygningen i Ringkøbing, siger Hans Christian Vestergaard, formand for Ringkøbing Udviklingsforum.

Workshop til januar

Arbejdsgruppen består ud over Hans Christian Vestergaard af Kent Viborg fra Kulinarisk Vestjylland, Jens Møller Nielsen fra Vestjysk, Bo Lodberg fra Ringkøbing-Skjern Boligforening, Per Høgh, Hans Christian Vestergaard, samt to unge, dels Niklas Stentoft, der er formand for Ungerådet, og Martine Brumsbjerg, der er tidligere formand af rådet samt medlem af bestyrelsen for Ringkøbing Udviklingsforum.

- Arbejdsgruppen vil i løbet af januar indkalde til en workshop, der gerne skal genere en masse ideer, siger Hans Christian Vestergaard.

Stationen ejes af DSB Ejendomme, der meget gerne ser, at tomme stationsbygninger bliver til et lokalt aktivt.

DSB Ejendomme kører derfor en kampagne, hvor man gennem dialog med kommuner og lokale aktører forsøger atter at skabe rammerne for et samarbejde, hvor kommunen enten lejer sig ind på stationen for at igangsætte egne projekter eller hvor DSB finder lokale ildsjæle, der kan skabe liv på stationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce