Annonce
Ringkøbing

Unge fra Ringkøbing-Skjern Kommune producerede film

Ro i studiet og klar til optagelse. Privatfoto
Skoleelever har arbejdet med film. Der er 2. april awardshow og prisuddelinger i Ringkøbing Biograf.

Ringkøbing: Alle 8. klasser på Ringkøbing Skole har været på filmworkshop, hvor de lærer de grundlæggende principper for hvordan en god film skal strikkes sammen.

- Vi kan helt klart mærke, at det at arbejde med film motiverer de unge, og udvikler deres måde at arbejde sammen på. Men arbejdet med film stopper ikke her, udtaler lærer fra Ringkøbing Skole, Camilla Juulsgaard, i en pressemeddelelse.

10éren – der underviser 10. klasse i Skjern og Ringkøbing - er også gået aktivt i gang med at arbejde med film. Hele ugen har alle 10. klasserne haft film-tema uge, hvor de har haft besøg af professionelle filmfolk fra Station Next.

- Der er flere af de unge fra 10éren, der tidligere har været på POV-workshoppen med den grundlæggende filmundervisning. Så det at kunne få mere undervisning og dykke ned i flere detaljer har givet dem meget. Det udvikler de unges kompetencer på mange måder. Vi kommer helt sikkert til at arbejde meget mere med film i vores undervisning fremover, vurderer Line Kjær, dansklærer på 10éren.

Annonce
Elever i 10. klasse fik hjælp til filmskabning. Privatfoto

Awardshow

Alle de film, de unge laver, bliver sendt videre til filmfestivalen – Filmfest i Vest – der holdes i Ringkøbing Biograf med awardshow og prisuddelinger 2. april kl. 17-19. Deadline for tilmelding af film til filmfestivalen er 24. februar.

Alle unge er velkomne til at deltage i filmfestivalen, så hvis man selv har lavet en film eller måske har lyst til at lave én på egen hånd i vinterferien, skal man endelig tilmelde sig. På filmfestivalens hjemmeside kan man også finde tips og tricks til, hvordan man laver en god film.

Eleverne var meget optagede af egne film. Privatfoto
Når filmen er i kassen skal det diskuteres, hvad der skal klippes væk. Privatfoto
Skoleelever lavede egne film. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce