Annonce
Skjern

Ungdomsskolen får ny knallertbane i Skjern

Fremover bliver der mulighed for at vride håndtaget helt i bund for eleverne på Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole i Skjern. Tirsdag besluttede et enigt teknik- og miljøudvalg nemlig at give dispensation til nye baner mellem Ferrodanvej og Messingvej i Skjern. Arkivfoto: Morten Stricker.
Teknik- og miljøudvalget har besluttet at give dispensation til en ny knallertbane ved Messingvej i Skjern. - Det er da fantastisk, lyder det fra Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole.

SKJERN: Der bliver noget at glæde sig til for eleverne på Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole.

Fremover får de nemlig mulighed for at skrue i maskiner og køre ræs på en ny bane mellem Ferrodanvej og Messingvej i Skjern. Det har et enigt teknik- og miljøudvalg besluttet.

- Der er givet midlertidig dispensation til knallertbanen. Udvalget forholder sig til løsningen igen om tre år, lyder det fra udvalgsformand John G. Christensen (S).

Med dispensationen følger et krav om en ny ansøgning for en miljøgodkendelse for knallertbanen. Godkendelsen skal sikre, at støjkravene er overholdt.

Netop støjgenerne gav anledning til indsigelser fra ejerne af nabogrunden, som udtrykte bekymring over det generelle støjniveau, ligesom man var betænkelig overfor støj inden klokken 17 på hverdage.

Aftalen er derfor blevet, at ungdomsskolen orienterer grundejeren 14 dage inden brug af knallertbanen de forventede tre-fire gange om året, hvor banen skal bruges inden klokken 17.

Annonce
Grunden i Skjern kommer til at danne ramme for to nye baner i Skjern; en til cross og en til bocart-kørsel. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune

Fantastisk afgørelse

Hos ungdomsskolen er man selvsagt meget glade for tilladelsen.

Hidtil skulle ungdomsskolen fragte sit udstyr fra Skjern til Tarm, når eleverne skulle på banen. Men den nye bane giver mulighed for både at køre med crossere og de såkaldt bocarts. Dermed kan man i højere grad samle aktiviteterne i Skjern.

- Det er da fantastisk. Vi er superglade for afgørelsen. Vi glæder os rigtig meget til dels at få samlet vores aktiviteter dernede for at få skabt noget synergi og få skabt et område, hvor man både har udvidede muligheder for at lære eleverne om fællesskabet omkring deres kørsel, men også for fysisk at kunne få samlet tingene, siger ungdomsskolens viceleder Allan Østergaard.

- I øjeblikket fragter vi ting rundt omkring på banerne, og vi glæder os til, at logistikken bliver noget nemmere. Vi skal heller ikke ret langt væk fra vores værksted på byskolen, hvor eleverne møder ind og hjælper med at pakke og læsse tingene, vi har med, siger Allan Østergaard.

Nu venter nogle af de mere praktiske dele af overtagelsen af grunden, forklarer han.

- Vi skal have kigget på anlægget og banen og have lavet struktur og rammer; blandt andet med indhegning og sådan. Og så har vi et andet område (i Tarm, red.), som vi kigger på, om vi skal have afviklet, siger Allan Østergaard.

Ungdomsskolen forventer at bruge den nye knallertbane i Skjern i perioden 1. marts til 1. juli og igen fra 1. august til 1. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Annonce