Annonce
Skjern

Ungdomsskolen får ny knallertbane i Skjern

Fremover bliver der mulighed for at vride håndtaget helt i bund for eleverne på Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole i Skjern. Tirsdag besluttede et enigt teknik- og miljøudvalg nemlig at give dispensation til nye baner mellem Ferrodanvej og Messingvej i Skjern. Arkivfoto: Morten Stricker.
Teknik- og miljøudvalget har besluttet at give dispensation til en ny knallertbane ved Messingvej i Skjern. - Det er da fantastisk, lyder det fra Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole.

SKJERN: Der bliver noget at glæde sig til for eleverne på Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole.

Fremover får de nemlig mulighed for at skrue i maskiner og køre ræs på en ny bane mellem Ferrodanvej og Messingvej i Skjern. Det har et enigt teknik- og miljøudvalg besluttet.

- Der er givet midlertidig dispensation til knallertbanen. Udvalget forholder sig til løsningen igen om tre år, lyder det fra udvalgsformand John G. Christensen (S).

Med dispensationen følger et krav om en ny ansøgning for en miljøgodkendelse for knallertbanen. Godkendelsen skal sikre, at støjkravene er overholdt.

Netop støjgenerne gav anledning til indsigelser fra ejerne af nabogrunden, som udtrykte bekymring over det generelle støjniveau, ligesom man var betænkelig overfor støj inden klokken 17 på hverdage.

Aftalen er derfor blevet, at ungdomsskolen orienterer grundejeren 14 dage inden brug af knallertbanen de forventede tre-fire gange om året, hvor banen skal bruges inden klokken 17.

Grunden i Skjern kommer til at danne ramme for to nye baner i Skjern; en til cross og en til bocart-kørsel. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune

Fantastisk afgørelse

Hos ungdomsskolen er man selvsagt meget glade for tilladelsen.

Hidtil skulle ungdomsskolen fragte sit udstyr fra Skjern til Tarm, når eleverne skulle på banen. Men den nye bane giver mulighed for både at køre med crossere og de såkaldt bocarts. Dermed kan man i højere grad samle aktiviteterne i Skjern.

- Det er da fantastisk. Vi er superglade for afgørelsen. Vi glæder os rigtig meget til dels at få samlet vores aktiviteter dernede for at få skabt noget synergi og få skabt et område, hvor man både har udvidede muligheder for at lære eleverne om fællesskabet omkring deres kørsel, men også for fysisk at kunne få samlet tingene, siger ungdomsskolens viceleder Allan Østergaard.

- I øjeblikket fragter vi ting rundt omkring på banerne, og vi glæder os til, at logistikken bliver noget nemmere. Vi skal heller ikke ret langt væk fra vores værksted på byskolen, hvor eleverne møder ind og hjælper med at pakke og læsse tingene, vi har med, siger Allan Østergaard.

Nu venter nogle af de mere praktiske dele af overtagelsen af grunden, forklarer han.

- Vi skal have kigget på anlægget og banen og have lavet struktur og rammer; blandt andet med indhegning og sådan. Og så har vi et andet område (i Tarm, red.), som vi kigger på, om vi skal have afviklet, siger Allan Østergaard.

Ungdomsskolen forventer at bruge den nye knallertbane i Skjern i perioden 1. marts til 1. juli og igen fra 1. august til 1. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce