Annonce
Vestjylland

Ungdomshuset: De unge overvejer at kaste håndklædet i ringen

Fremtiden er usikker for ungdomshuset i Staby. Arkivfoto: Jan Briks
Det er endnu uvist, hvorvidt planerne om et ungdomshus i Staby, bliver til virkelighed.
Annonce

Staby: Det er drømmen om et sted at være. Et sted at holde fest. Og måske endda forhindre, at flere unge flytter fra området. Det var blandt tankerne, da planerne om et ungdomshus i Staby blev sat i søen i 2018. Drømmen lever stadig.

Ungdomshuset skal være et samlingsted for unge fra Madum, Thorsminde, Sdr. Nissum, Husby og Staby.

Men nu er drømmen stagneret en smule. Flere har forladt arbejdsgruppen, der arbejder på ungdomshuset, og i Vesthavsklyngens eget bestyrelsesreferat, som er offentligt tilgængeligt, fremgår det, at der nu kun er to unge tilbage i styregruppen, at huset næsten ikke bliver brugt, at der er problemer med vand og mus, og at overvejelserne nu går på, om huset skal lukkes helt ned.

I bestyrelsesreferatet fra mødet den 17. februar fremgår det, at husets fremtid vil blive drøftet på næste bestyrelsesmøde den 26. marts.

Hanne Arbjerg Nielsen, der er næstformand i bestyrelsen i Vesterhavsklyngen, fortæller om projektet:

- Projektet er måske nede i en bølgedal lige nu. Flere af medlemmerne er jo blevet ældre, så der er kommet nye medlemmer til. Kan styregruppen så få gejsten tilbage – det kan vi håbe på. Det må tiden vise, siger hun.

Hun ønsker ikke at kommentere yderligere før efter næste møde i bestyrelsen den 26. marts.

Igennem projektet har Lokale og Anlægsfonden og Realdania hver givet 100.000 kroner til arkitektarbejdet, mens Nordea-fonden støttede med 30.000 kroner. Realdania har yderligere givet tilskud på 50.000 kroner til arkitektarbejdet, der skulle se på billigere løsninger på den ellers for dyre tilbygning, som sidste år blev præsenteret for styregruppen.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce