x
Annonce
Ringkøbing

Ungdomshus i gammel stationsbygning får en halv million

Foreningen Ringkøbing Station får nu driftstilskud i tre år til det kommende ungdomshus. Arkivfoto
Et flertal i økonomiudvalget er klar med tre års driftstilskud til nyt ungdomshus i Ringkøbing. KD og Fjordlisten stemte imod.

Ringkøbing: Selv om Kristian Andersen kalder det en rigtig god idé at etablere et ungdomshus i den gamle stationsbygning i Ringkøbing, så er han ikke klar til at sende kommunale penge af sted på projektet.

Derfor stemte han imod at give folkene bag projektet et tre-årigt driftstilskud på i alt 543.000 kroner.

- Jeg synes simpelthen ikke, at vi på nuværende tidspunkt skal til at drifte et nyt ungdomshus. Den rigtige vej ville være at sende sagen videre til budgetforhandlingerne, så vi på den måde kan prioritere sagen på lige fod med alle andre sager. Der er tale om et rigtig godt projekt. Men det bør være en budgetsag, siger Kristian Andersen.

Også Fjordlistens Jesper Lærke stemte imod at frigive et driftstilskud.

- Jeg er i tvivl, om det er den rigtige måde at give pengene på. Hvis vi skal have de unge engageret i projektet og vi skal øge deres motivation for at involvere sig, så tror jeg ikke nødvendigvis, at det er den rigtige vej at gå, siger han.

Jesper Lærke går lige nu og brygger på et forslag om at etablere en særlig ungdomsafdeling af de nuværende byudviklingsfora, så man i fremtiden kunne fordele kommunale tilskud til ungeprojekter på via de eksisterende fora.

De to økonomiudvalgsmedlemmers nej til driftsstøtte nu, forhindrede dog ikke flertallet i at støtte projektet i Ringkøbing i foreløbigt tre år. Det betyder, at foreningen bag det nye tiltag i år kan se frem til et driftstilskud på 181.000 kroner, næste år sender kommunen 145.000 kroner og 217.000 i 2021. Foreningen havde søgt om at få tildelt et driftstilskud på 288.000 kroner i årene fremover. Men det får man altså ikke i denne omgang.

Det er planen at skabe nyt liv i stationsbyningen dels ved at åbne et ungdomshus, men også åbne en café, der skal drives som en socioøkonomisk virksomhed. Ringkøbing-Skjerns Ungdomsråd skal stå for opbygningen og den daglige drift af det kommende ungdomshus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce