Annonce
Videbæk

Ungdomsforening får stor donation til nye baner: Yngste medlem er over 60 år

Spjald Ungdomsforening har fået penge af Velux Fonden til etablering af nye petanquebaner. Her ses borgmester Hans Østergaard i færd med første spadestik sammen med medlemmerne (fra venstre) Peter Kjær, Kurt Meldgaard og Hans Erik Palmelund. Foto: Søren Palmelund
Spjald Ungdomsforening kan snart få alle medlemmer på petanquebanerne, når fem nye baner bliver etableret med donation fra Velux Fonden.
Annonce

Spjald: Nogle gange kan for stor succes faktisk blive en hindring.

Det har man måttet sande i Spjald Ungdomsforening, hvor mere end 30 spillere troligt møder op for at spille petanque. Problemet opstår, når de mange medlemmer skal deles om blot fem baner, hvor der på hver bane er plads til fire spillere. Og ind imellem kommer der også gæster udefra til turneringer.

- Så går der for lang tid imellem, man kan komme til at spille, siger medlem af Spjald Ungdomsforening, Hans Erik Palmelund.

Derfor har foreningen søgt om midler hos Velux Fonden til at etablere fem nye baner og omlægge de fem gamle baner til tre ny, så man i alt kommer op på otte baner. Og fonden har kvitteret med et tilskud på 35.000 kroner til projektet, der kommer til at koste op mod 65.000 kroner i alt.

Grunden til, at de fem gamle kun bliver til tre nye, er, at banerne skal være større og opfylde de officielle mål, så foreningen kan arrangere rigtige turneringer. Alle de nye baner bliver således 4 gange 15 meter mod de gamle på 3 gange 12 meter.

Annonce

De unge er blevet ældre

De nye baner bliver etableret på et areal ved skolen.

- Skolen fik i 1997 en beachvolleybane, men den har de ikke brugt i 10-15 år, og de er groet til i græs, så det areal har vi fået stillet til rådighed af kommunen, siger Hans Erik Palmelund.

Første spadestik blev taget mandag, og så er det heldigt at have borgmesteren boende i nærheden. Hans Østergaard (V) fra Spjald var nemlig mødt op for at grave den første spadefuld jord.

Og så er der lige det med navnet: Spjald Ungdomsforeninge. Hvordan hænger det sammen med, at alle medlemmerne er over 60 år?

- Det er bare de unge, der er blevet ældre, siger Hans Erik Palmelund.

Peter Kjær fra Spjald Ungdomsforening i færd med at gøre plads til de nye petanquebaner. Foto: Søren Palmelund

Ungdomsforeningen har nemlig en del år på bagen og var allerede aktiv, da Hans Erik Palmelund flyttede til byen for knap 60 år siden. Faktisk har den aldrende ungdomsforening 108 år på bagen, da den blev stiftet i 1912.

- Det er jo lidt paradoksalt med navnet, men det er for besværligt at ændre navnet, så man besluttede sig for at beholde navnet Spjald Ungdomsforening, siger han.

Banerne bliver etableret med frivillige kræfter, og Hans Erik Palmelund tror, at de først slag petanque kan spilles til efteråret.


Det er jo lidt paradoksalt med navnet, men det er for besværligt at ændre navnet, så man besluttede sig for at beholde navnet Spjald Ungdomsforening.

Hans Erik Palmelund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Søndervig Vandværk: Det ligner chikane fra forsyningens side

Ringkøbing

Søndervig Vandværk går solo og investerer for 18 millioner

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Ringkøbing-Skjern

Lige nu: Ingen vand flere steder i Søndervig og Hvide Sande

Annonce