Annonce
Sport

Ung reserveangriber bryder Brøndbys forbandelse mod Esbjerg

Claus Bech/Ritzau Scanpix
Samuel Mraz scorede to gange, da Brøndby søndag besejrede Esbjerg 2-1 og vandt for femte ligakamp i streg.

Samuel Mraz fik søndag sit store gennembrud i Brøndby, da han med sine første to mål i 3F Superligaen var manden bag 2-1-sejren over Esbjerg.

Dermed lykkedes det langt om længe Brøndby at slå Esbjerg, efter at vestjyderne har vundet de fem seneste indbyrdes opgør inden søndagens kamp.

22-årige Mraz, der er lejet i italienske Empoli frem til sommer, var for anden kamp i træk med i stedet for den karantæneramte topscorer Kamil Wilczek.

Sejren var Brøndbys femte på stribe i Superligaen, og det placerer klubben på en sikker tredjeplads med 31 point efter 16 kampe.

Esbjerg har fortsat bare to sejre i Superligaen, og vestjyderne ligger derfor næstsidst.

Brøndby tog taktstokken fra første fløjt, mens Esbjerg satsede på omstillinger og forsøgte at udnytte en række dumme boldtab fra hjemmeholdet.

Esbjerg følte sig snydt for et klokkeklart straffespark i det 22. minut, da Brøndbys Andreas Maxsø ramte bolden med hånden i feltet, men dommeren vinkede afværgende til stor utilfredshed for gæsterne.

I stedet tog Brøndby føringen efter 29 minutter, da bolden lidt tilfældigt dumpede ned for fødderne af Samuel Mraz, der køligt sparkede den i mål.

Den unge slovak var på pletten igen seks minutter senere, hvor han med et fornemt hovedstød sendte Brøndby på 2-0 via stolpen.

Mraz kunne have fuldendt sit hattrick efter pausen, men angriberen var en smule for ubeslutsom.

I anden halvleg var Esbjerg flere gange farlige efter hjørnespark, og sådan ét gav pote med et kvarter igen, hvor Yuri Yakovenko reducerede til 1-2.

Gæsterne pressede på i kampens afslutning, men Brøndby holdt stand og hentede sæsonens tiende sejr i Superligaen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce