Sport

Ung målvogter til Ringkøbing Håndbold

Ida Vium her på fotoet er desværre fortsat ude med en hjernerystelse, så Ringkøbing Håndbold har hentet Clara Bak Pedersen i Herning-Ikast Håndbold ind som gardering resten af sæsonen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Med Ida Vium ude på ubestemt tid med en hjernerystelse har Ringkøbing Håndbold hentet Clara Bak Pedersen ind som supplement til ligatruppen.

Ringkøbing: Ringkøbing Håndbold har hentet den 19-årige målvogter Clara Bak Pedersen fra Herning-Ikast Håndbold ind som afløser for Ida Vium resten af sæsonen. Det skriver klubben i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Ida Vium er desværre ude med en hjernerystelse på ubestemt tid. I et stykke tid har rutinerede Brita Plambeck hjulpet til, men da Brita har et fuldtidsarbejde, er det svært at passe ligatræningen ind 100 procent, så derfor får Natasja Clausen nu en ny kollega i målet.

Clara Bak Pedersen har haft sin håndboldopdragelse i Herning-Ikast, hvor hun har spillet sammen med en stor del af de unge talenter, der er med på holdet i Ringkøbing. Sammen med dem sikrede de FCM U18 DM mesterskabet i sidste sæson. Clara har trænet med mellem jul og nytår. På grund af ferie er hun først med på holdkortet i udebanekampen mod TTH Holstebro på tirsdag.

Cheftræner Mads Brandt er glad for tilføjelsen til holdet.

- Da vi ikke kender tidshorisonten med Ida endnu, har vi valgt at udvide truppen med en ekstra målvogter. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Brita Plambeck for at træde til, da vi manglede mest. Vi er glade for at Clara kunne se sig selv i Ringkøbing Håndbold i forhold til hendes videre udvikling som målvogter. Med Clara få vi en ung talentfuld målvogter, der har været med omkring ungdomslandsholdet. Med to målvogtere til alle træninger er Clara med til at højne niveauet til træning, siger Mads Brandt.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce