Annonce
Alarm 112

Sparsomt signalement efter mulig voldtægt ved karneval

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politiet efterforsker en mulig overfaldsvoldtægt af 20-årig kvinde. Det skete lørdag i et buskads i Aalborg.

En 20-årig kvinde fortalte lørdag politiet, at hun var blevet voldtaget under karnevalet i Aalborg. Gerningsmanden er søndag ikke fundet.

Det oplyser vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi.

Voldtægten skal være sket ved en viadukt nær Kildeparken og Aalborg Banegård lørdag eftermiddag. Her blev hun antastet af en ukendt mand, der hev hende ind i et buskads og voldtog hende, fortalte hun politiet.

Politiet efterforsker sagen, men det er et sparsomt signalement, som kvinden kunne give af sin overfaldsmand.

- Der er tale om en mand i alderen 30-40 år. Han har formentlig udenlandsk udseende, siger vagtchefen.

Det er ikke præciseret i anmeldelsen, hvad der menes med udenlandsk udseende.

I forbindelse med politiets efterforskning skal der foretages en række undersøgelser, og videoovervågning fra området skal kigges igennem. Desuden har politiet afhørt vidner på stedet.

- Og så skal vi formentlig have genafhørt den forurettede, så vi måske kan komme lidt nærmere et signalement. Vi efterforsker videre, så vi forhåbentlig kan finde frem til en gerningsmand, siger vagtchef Poul Fastergaard.

Karnevalet i Aalborg tiltrækker som vanligt tusindvis af deltagere.

Foruden anmeldelsen om voldtægten har der også været et overfald, hvor en mand er blevet stukket med en knust flaske. I den sag er en 22-årig mand anholdt og sigtet for grov vold. Offeret er uden for livsfare.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce