Annonce
Tarm

Undrer du dig også over cementblokkene? Byggeri på Værnengene skal blive til en naturattraktion

Fundamentet er støbt til et helt nyt madpakkehus og fugletårn, som skal stå færdig til foråret. Foto: Gudrun Pedersen
Projektet løber op i 1,2 millioner kroner, og når det hele står færdigt, er der plads til 30 personer i tårnet og lige så mange i madpakkehuset.
Annonce

BORK: Nedlukningen giver mange køreture ud i naturen, og der skal nok være dem, der har spekuleret på, hvad det er for et byggeri, der er gang i på Værnengene lige nu.

Store fundamentblokke er støbt ned i jorden, og svaret er, at gæsterne godt kan begynde at pakke madkurv og kikkert til foråret.

Til den tid vil der stå et kombineret madpakkehus og fugletårn klar til brug, og udforskningen af Værnengenes store vidder er kun en søndagstur væk. Tårnet bliver 11 meter højt og dermed en anelse højere end det tårn, der nu er revet ned.

Annonce

Ramt af råd

Projektet har været undervejs i fire år. Det begyndte med et forslag fra lodsejerne på Værnengene om et madpakkehus. Fredningsnævnet var meget hurtige med en løsning og foreslog endda en bedre placering end det oprindeligt tiltænkte.

Samtidig viste det sig, at det eksisterende fugletårn var ramt af råd, og da så man en mulighed for at kombinere et madpakkehus med et fugletårn.

Arkitekter tegnede forslag, og en af de mange tegninger vakte begejstring hos både lodsejere, Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening.


Hvert år er der 100.000 gæster på Værnengene, og så er det endda ikke målt her under coronaen, men besøgstallet skal nok være stigende, for folk vælter ud i naturen lige nu.

Poul Gregersen, skovfoged


Nu er byggeriet så i gang, og det er Ringkøbing-Skjern Kommune, der står bag projektet, som løber op i 1,2 millioner kroner. Når det hele står færdigt, er der plads til 30 personer i tårnet og lige så mange i madpakkehuset.

Annonce

100.000 gæster om året

Skovfoged Poul Gregersen er ikke i tvivl om, at det kommende madpakkehus og fugletårn bliver en velbesøgt attraktion.

- Hvert år er der 100.000 gæster på Værnengene, og så er det endda ikke målt her under coronaen, men besøgstallet skal nok være stigende, for folk vælter ud i naturen lige nu, siger Poul Gregersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Annonce