Annonce
Vestjylland

Undertøjsbutik: Næste skridt bliver nok mundbind

Mundbind kan snart blive et almindeligt syn i gadebilledet. Modehusene er også med på bølgen, blandt andet med dette sorte, vaskbare mundbind. Foto: Thomas Maxe
Håndspritten er langtfra ny hos Wunderwear by Camilla. Nu peger pilen mod, at personalet formentlig kommer til at bære mundbind.
Annonce

HOLSTEBRO: Camilla Lund Holm har ikke haft en sygedag i 30 år, og sådan skulle det helst fortsætte. Hun ejer undertøjsbutikken Wunderwear by Camilla i Holstebros gågade, og nu hvor personalet endelig er tilbage på fuld styrke, gælder det om at holde coronavirus fra døren.

- På en måde er hverdagen faktisk ikke så meget anderledes for os nu, sammenlignet med i vinter. Vi har nemlig altid brugt håndsprit her i butikken og haft den tilgængelig for kunderne, siger Camilla Lund Holm og tilføjer efter lidt betænkningstid:

- Og så alligevel: Jo, vi spritter og rengør nok lidt oftere, end vi plejer: Gør dørhåndtag og tastatur på Dankortterminalen rent og så videre.

Annonce

Kunderne er tilbage

I foråret var alle så usikre, at meget få kunder turde bevæge sig ud. Og når de gjorde, så turde de færreste betale med kontanter af skræk for, at det skulle udgøre en særlig smittefare.

- Kontanterne er tilbage igen. Folk får jo penge i fødselsdagsgave og den slags, og jeg har sådan set hele tiden taget mod kontanter. Jeg tror faktisk ikke, at det skulle være særligt ”farligt” at røre ved pengesedler. Det handler mere om selve betalingssituationen, hvor man står overfor og tæt på hinanden, hvor man lige skal være opmærksom på at holde afstand. Og så spritter vi jo hænder efter hver ekspedition, men det gør vi jo altid – og uanset, om du betaler kontant eller med kort, forklarer Camilla Lund Holm.

SSI: Kontanter er ikke farlige

Erhverv+ har spurgt Statens Serum Institut, om kontanter er "smittefarlige". Der er undersøgelser, som viser, at bakterier fra urene hænder kan overføres til mønter, men så længe både kunder og ekspedienter har god håndhygiejne (for eksempel bruger håndsprit), er kontanter ikke farlige at røre ved.

Vi har også spurgt, om der er en særlig smitterisiko forbundet med at prøve tøj i en butik, når nu andre også har prøvet tøjet? Svaret er klart nej, især ikke, hvis kunderne bliver instrueret i at spritte hænder, inden de går i prøverummet.

Foråret var slemt for detailhandelen. Det var heller ikke spor sjov for Wunderwear by Camilla, men hun er glad for opbakningen fra kunderne.

- Jeg har holdt kontakt med kunderne via sociale medier og har også fortalt lokale medier om, at det har været svært. Der har kun været positive reaktioner, og vi har mærket en meget stærk opbakning fra kunderne, som har fortalt, hvor vigtig den fysiske butik er for dem, og hvor meget de har glædet sig til at vende tilbage til at shoppe i gågaden, fortæller hun.

Annonce

Mundbind kan blive mode

Kunderne er i stort tal vendt tilbage. Det er ofte nødvendigt at prøve en vare for at finde noget, der passer godt – for eksempel findes bh’er i op til 54 forskellige varianter. Og det giver et nyt dilemma, nu hvor coronasmitten er begyndt at ulme igen.

- Det næste bliver nok, at vi kommer til at bære mundbind, når vi står helt tæt på kunderne for eksempelvis at tage mål eller for at hjælpe dem omkring prøverummet. Det er ikke et krav, men jeg er overbevist om, at det bliver sådan inden længe, siger Camilla Lund Holm.


Kontanterne er tilbage igen. Folk får jo penge i fødselsdagsgave og den slags, og jeg har sådan set hele tiden taget mod kontanter. Jeg tror faktisk ikke, at det skulle være særligt ”farligt” at røre ved pengesedler. Det handler mere om selve betalingssituationen, hvor man står overfor og tæt på hinanden, hvor man lige skal være opmærksom på at holde afstand.

Camilla Lund Holm, indehaver, Wunderwear by Camilla


Og vil man ikke gå rundt og ligne én, der har en papirserviet hængende fast rundt om næsen, så har Wunderwear by Camilla også fået mode-mundbind i sortimentet.

I første omgang er der tale om en sort, vaskbar maske produceret af Wolford, som ellers gør sig mest i strømpebukser og leggings. Masken, der ifølge producenten ikke er godkendt som medicinsk udstyr, koster 160 kroner.

Wunderwear by Camilla

  • Wunderwear er en frivillig kæde af 36 undertøjsbutikker, som samtidig driver en fælles webshop.
  • I Holstebro er det Camilla Lund Holm, som selv ejer butikken ”Wunderwear by Camilla”.
  • Butikken beskæftiger fem ansatte, heraf en butikselev.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce