Annonce
Ringkøbing

Underskud på 642.000 kroner: Sygemeldinger og afskedigelser blev en dyr omgang for museum

- Foreløbig ser det meget godt ud, siger direktøren for Ringkøbing-Skjern Museum, Mette Bjerrum Jensen, der er i gang med sit første hele år i chefstolen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ringkøbing-Skjern Museums regnskab for 2018 viser et underskud på 642.000 kroner. Direktør Mette Bjerrum Jensen er dog fortrøstningsfuld, da der er rettet op på en del ting siden hendes tiltrædelse 1. november sidste år.

Ringkøbing-Skjern: Når man zoomer ind på 2018-regnskabet for Ringkøbing-Skjern Museum, vækker posten 'personaleomkostninger' en vis opmærksomhed. Her er der bogført en udgift på knap 17,2 millioner kroner, og sammenlignet med 2017 er der tale om en stigning på 1,5 millioner kroner.

På regnskabets bundlinje står der et minus på 642.000 kroner.

- Forklaringen ligger i, at vi havde en sæson med mange sygemeldinger og nogle ansættelser, der endte i afskedigelser. Derfor blev vores budget på ansatte langt højere end forventet.

Sådan siger direktøren for Ringkøbing-Skjern Museum, Mette Bjerrum Jensen.

Hun tiltrådte chefstillingen 1. november 2018, og hun bærer derfor ikke hele sidste års byrde på sine skuldre. Mette Bjerrum Jensens forgænger, Kim Clausen, fratrådte med udgangen af maj sidste år, og deri ligger en del af forklaringen:

- Souschefen har haft rigeligt at gøre med at passe forretningen, så han har ikke kunnet holde øje med det hele, tilføjer Mette Bjerrum Jensen, der har en klar vision om at gentænke hele Ringkøbing-Skjern Museum og dets i alt 14 besøgssteder.

Annonce

Alt uheldigt faldt sammen på én gang sidste år, og jeg er sikker på, det ikke sker igen

Mette Bjerrum Jensen, direktør, Ringkøbing-Skjern Museum

Lidt færre gæster

I bestræbelserne på at fremme arbejdsmiljøet på den store arbejdsplads har Mette Bjerrum Jensen blandt andet ansat en såkaldt værtsansvarlig på nogle af besøgsstederne for at sikre en bedre service og trivsel:

- Alt uheldigt faldt sammen på én gang sidste år, og jeg er sikker på, det ikke sker igen. Vi har ikke nær det samme antal sygemeldinger, siger direktøren.

Ringkøbing-Skjern Museum satte i 2017 besøgsrekord med godt 216.000 gæster, og det kunne ikke helt matches sidste år, hvor der blev noteret en tilbagegang på 1635 gæster:

- Men vi er meget fortrøstningsfulde. Vi har haft en god sommer med masser af mennesker på vestkysten, og vores besøgstal ligger over sidste års niveau, tilføjer Mette Bjerrum Jensen.

Hun arbejder fortsat på at opdyrke sit netværk i kommunen og at udvide sit kendskab til alle kroge af den omfattende forretning, der fra efteråret og halvandet år frem vil gennemgå et større serviceeftersyn:

- Vi vil arbejde med udviklingsplaner for hele butikken, siger chefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

Annonce