Annonce
Ringkøbing

Underskud på 642.000 kroner: Sygemeldinger og afskedigelser blev en dyr omgang for museum

- Foreløbig ser det meget godt ud, siger direktøren for Ringkøbing-Skjern Museum, Mette Bjerrum Jensen, der er i gang med sit første hele år i chefstolen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ringkøbing-Skjern Museums regnskab for 2018 viser et underskud på 642.000 kroner. Direktør Mette Bjerrum Jensen er dog fortrøstningsfuld, da der er rettet op på en del ting siden hendes tiltrædelse 1. november sidste år.

Ringkøbing-Skjern: Når man zoomer ind på 2018-regnskabet for Ringkøbing-Skjern Museum, vækker posten 'personaleomkostninger' en vis opmærksomhed. Her er der bogført en udgift på knap 17,2 millioner kroner, og sammenlignet med 2017 er der tale om en stigning på 1,5 millioner kroner.

På regnskabets bundlinje står der et minus på 642.000 kroner.

- Forklaringen ligger i, at vi havde en sæson med mange sygemeldinger og nogle ansættelser, der endte i afskedigelser. Derfor blev vores budget på ansatte langt højere end forventet.

Sådan siger direktøren for Ringkøbing-Skjern Museum, Mette Bjerrum Jensen.

Hun tiltrådte chefstillingen 1. november 2018, og hun bærer derfor ikke hele sidste års byrde på sine skuldre. Mette Bjerrum Jensens forgænger, Kim Clausen, fratrådte med udgangen af maj sidste år, og deri ligger en del af forklaringen:

- Souschefen har haft rigeligt at gøre med at passe forretningen, så han har ikke kunnet holde øje med det hele, tilføjer Mette Bjerrum Jensen, der har en klar vision om at gentænke hele Ringkøbing-Skjern Museum og dets i alt 14 besøgssteder.

Annonce

Alt uheldigt faldt sammen på én gang sidste år, og jeg er sikker på, det ikke sker igen

Mette Bjerrum Jensen, direktør, Ringkøbing-Skjern Museum

Lidt færre gæster

I bestræbelserne på at fremme arbejdsmiljøet på den store arbejdsplads har Mette Bjerrum Jensen blandt andet ansat en såkaldt værtsansvarlig på nogle af besøgsstederne for at sikre en bedre service og trivsel:

- Alt uheldigt faldt sammen på én gang sidste år, og jeg er sikker på, det ikke sker igen. Vi har ikke nær det samme antal sygemeldinger, siger direktøren.

Ringkøbing-Skjern Museum satte i 2017 besøgsrekord med godt 216.000 gæster, og det kunne ikke helt matches sidste år, hvor der blev noteret en tilbagegang på 1635 gæster:

- Men vi er meget fortrøstningsfulde. Vi har haft en god sommer med masser af mennesker på vestkysten, og vores besøgstal ligger over sidste års niveau, tilføjer Mette Bjerrum Jensen.

Hun arbejder fortsat på at opdyrke sit netværk i kommunen og at udvide sit kendskab til alle kroge af den omfattende forretning, der fra efteråret og halvandet år frem vil gennemgå et større serviceeftersyn:

- Vi vil arbejde med udviklingsplaner for hele butikken, siger chefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nattelivet gav ballade og larm

Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Annonce