Annonce
Ringkøbing-Skjern

Underligt at udvalgsformand mener at mere kontrol er løsningen

Annonce

Læserbrev: Svar til socialudvalgsformandens indlæg i Dagbladet den 31. juli.

Det er forunderligt, at Lennart Qvist mener, at mere kontrol på plejehjemmene er løsningen i forhold til de triste sager, vi har set.

Jeg har først som medhjælper og arbejdsgiver i landbruget og siden som pædagog erfaret, at tillid og anerkendelse gør, at man yder og sætter en ære i at gøre sit bedste, hvorimod kontrol gør én usikker og bange for at lave fejl, og glæden ved at gøre en forskel forsvinder.

Jeg mener, der er brug for mere tillid, at give medarbejderne ansvar, at skabe korpsånd med fælles værdier hvor næstekærlighed er i højsæde. Der, hvor mennesker arbejder og handler, vil der blive lavet fejl lige meget, hvor meget kontrol der er.


Jeg forstår ikke begrundelsen om mere tilsyn med henvisning til Schuberts Minde. Det har været alment kendt, at man brugte disse metoder.

Jens Østergaard


Hvem skal betale for flere kontrollanter, skal et hårdt økonomisk belastet område betale, så der bliver endnu færre hænder hos borgeren? Hvis det bliver, som det plejer, skal en kontrollant vel have noget mere i løn end en SoSu-assistent.

Ikke mere kontrol, men kontinuerlig opkvalificering og gør det attraktivt at arbejde inden for området. Hvis ikke der sker en ændring af personalets vilkår, kan jeg være bange for, at der på sigt ikke er nogen, som ønsker at arbejde indenfor området.

Jeg forstår ikke begrundelsen om mere tilsyn med henvisning til Schuberts Minde. Det har været alment kendt, at man brugte disse metoder, og det har endda været vist i tv, så burde politikere eller ansatte i kommunen ikke have reageret i stedet for at vente på et tilsyn.

For at der ikke skal være nogen misforståelse, blev jeg ked af at se i tv, hvordan nogle borgere ikke fik en værdi behandling.

Det kan anbefales at læse psykolog Dorthe Birkmoses artikler om forråelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce