Annonce
Erhverv

Underdirektør blev fyret: Nu har Skjern Bank fundet ny mand til posten

Thomas Friis Baun blev fredag offentliggjort som ny underdirektør i Skjern Bank. Han steder stedet, for han har været ansat de seneste 11 år. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Skjern Bank henter ny underdirektør internt, efter man afskedigede Carsten Allerslev i maj. Den nye mand i stolen bliver ikke en ny kronprins, der nødvendigvis skal overtage direktørstolen.
Annonce

SKJERN: Kronprins og kometkarriere. Det var nogle af de ord, der blev brugt på avisens hjemmeside, da Skjern Bank i maj afskedigede og fritstillede underdirektør Carsten Allerslev. Som 25-årig blev han filialdirektør i Ringkjøbing Landbobanks Tarm-afdeling. Før han rundede 30, blev han underdirektør i Skjern Bank.

Og som 42-årig ville han så gerne vide, om bestyrelsen i banken så ham som ny direktør, når Per Munck inden for de næste fire år går på pension. Altså, om bestyrelsen var klar til at udnævne ham som kronprins. Det var bankbestyrelsen ikke. Derfor røg Carsten Allerslev ud, og jagten på en ny underdirektør blev sat ind.

Fredag kunne Skjern Bank så offentliggøre bankens nye underdirektør. Det bliver 44-årige Thomas Friis Baun. For både banken og den nye underdirektør er det vigtigt at understrege, han er en ny nummer to. Han er ikke en kronprins, som allerede fra første dag skal køres i stilling til at overtage den øverste post efter Per Munck.

- Han er ikke kronprins, han er nummer to i butikken. Det er en af vores egne med potentiale, og så må vi se, hvad det bliver til. Det er ikke givet, at han skal overtage fra mig, siger Skjern Banks direktør, Per Munck.

Annonce

Underdirektør: Selvfølgelig ikke kronprins

Han kender sin nye højre hånd indgående. Thomas Friis Baun har arbejdet i banken i 11 år – de seneste ni har han været økonomi- og administrationschef. Han var en del af ledelsen, og fra fredag blev han så også en del af direktionen.

- Han er fagligt og teoretisk rigtig, rigtig dygtig, og så er han god til at omgås mennesker. Han er behagelig, og så har han kant, når der er behov for det. Han har en rigtig god menneskelig pakke, og fagligt er han superkompetent, siger Per Munck.

Selv er Thomas Friis Baun også indforstået med ikke at være kronprins. Når man er ny mand på posten og hentet internt, vil det hverken for ham eller banken være oplagt at udnævne ham som kronprins, inden han overhovedet har prøvet at være underdirektør, synes han.

- Det vil være forkert på nuværende tidspunkt at udnævne mig selv som kommende direktør. Jeg kan jo heller ikke love bestyrelsen, at det vil være mig at være direktør. Det håber jeg, vi kan blive klogere på i de kommende år, så selvfølgelig er jeg ikke kronprins, siger han.

Annonce

Direktørjob kan være interessant

Thomas Friis Baun vil ikke afvise, at direktørjobbet kunne være interessant, når Per Munck går på pension senest som 70-årig. Men det er ikke noget, han har tænkt over endnu. Først og fremmest handler det om at glide ind i rollen som underdirektør.

- Jeg håber da, at det bliver godt som underdirektør, så det kunne blive et kommende job og en livsstil at være direktør i en lokalbank som Skjern Bank, men der må vi se, hvad der giver mening for bestyrelsen, banken og mig, siger han.

Thomas Friis Baun

44 år.

Nyudnævnt underdirektør i Skjern Bank.

Bor i Varde, hvor han er opvokset.

Gift med Joan, med hvem han har tre børn – to døtre og en søn.

Hustruen er uddannet pædagog og er nu fællestillidsrepræsentant for BUPL i Varde Kommune.

Uddannet cand.merc.aud og har en toårig master i ledelse.

Har arbejdet i Skjern Bank siden 2009. Før det revisor i Varde.

Skjern Bank betyder noget for ham. Han haft ansvar for alt fra bekæmpelse af hvidvask til implementering af de nye regler for persondata. Og så har han haft ansvaret for blandt andet økonomi, administration og kontrolfunktioner.


Jeg kan jo heller ikke love bestyrelsen, at det vil være mig at være direktør. Det håber jeg, vi kan blive klogere på i de kommende år, så selvfølgelig er jeg ikke kronprins

Thomas Friis Baun, underdirektør, Skjern Bank


Når der skulle ændres gebyrer og renter, var han inde over, og da man skulle åbne en afdeling i Virum nord for København, stod han også med en hovedopgave i at regne ud, hvad det ville koste i løn og andet.

Derfor kender han de indre linjer og har været med til at træffe beslutninger. Nu er planen, at Thomas Friis Baun skal sluses ind i de mere udadvendte opgaver såsom møder med erhvervskunder.

- Jeg er meget ydmyg over for det og glæder mig meget til at være mere i kontakt med kunder, som da jeg var revisor. Det glæder jeg mig til, siger Thomas Friis Baun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Det haster med den lov om minimumsnormeringer

Annonce