Annonce
Kultur

Under corona-karantæne i Italien: Vestjysk filminstruktør har igen vundet fornem pris

Jannik Splidsboel har flere gange præsenteret sin film i Ringkøbing Bio. Lige nu befinder han sig i sit hjem i Maremma nord for Rom, så han må glæde sig på afstand over at have vundet endnu en fornem filmpris. Jørgen Kirk/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Jannik Splidsboel har vundet prisen Nordic:Dox for dokumentarfilmen "Erikos verdener". Dommerne var fysisk adskilt på grund af corona-epidemien, og instruktøren selv sidder fast i Italien.

RINGKØBING: Jannik Splidsboel, filminstruktøren med Ringkøbing-rødder, har vundet endnu en flot pris for en af sine dokumentarfilm.

I forbindelse med den store dokumentarfilmfestival CPH:DOX er hans film "Erikos verdener" fredag aften blevet belønnet med førsteprisen i katagorien Nordic:Dox.

Det er 17. gang, man har fundet vinderne af de seks internationale konkurrencer på CPH:DOX; i år skete det dog under usædvanlige omstændigheder, idet afstemningen blandt dommerne i det internationale panel af filmeksperter, fandt sted online på grund af corona-epidemien.

Heller ikke filminstrutøren selv var selvfølgelig til stede. Han befinder sig lige nu i sit hjem i Maremma i Italien, små 100 kilometer nord for Rom, hvor han lige som alle andre beboere i støvlelandet er sat i corona-karantæne.

Ikke så snart var prisen dog uddelt, før de sociale medier nærmest eksploderede med lykønskninger til Jannik Splidsboel, der har adskillige præmierede dokumentarfilm på sin kappe.

Og størst glæde var der nok i Ringkøbing, hvor hans forældre, Else og Jørgen Hansen bor, og hvor instruktøren flere gange har præsenteret nogle af sine film i Ringkøbing Bio.

- Det var virkelig en dejlig nyhed, siger Jørgen Hansen, der er tidligere leder af biografen i Ringkøbing.

Annonce

I karantæne

Han og hustruen har som så mange andre måttet reducere deres sociale kontakter under epidemien.

- Ud over Jannik, der altså bor i Italien har vi tre børn og fem børnebørn, der bor i Købehavn, og vi har valgt ikke at besøge hinanden mens coronaen står på. Så da jeg sidste søndag fyldte 75 år, mens Else fyldt 75 om mandagen, kom vi til at sidde alene, siger han.

- Derfor er det også en dejlig nyhed for os, at Jannik har vundet Nordic:Dox, selv om han altså ikke fysisk kan modtage den. Vi kunne dog se, at de sociale medier eksploderede med lykønsker, siger Jørgen Hansen.

I "Erikos verdener" følge Jannik Splidsboel den japanske pianist og performancekunstner Eriko Makimura, der nu konfronterer og frigør sig selv fra sin fortid.

Efter en strengt disciplineret opdragelse og en barndom med ydmygelser og en længsel efter at være andetsteds, er Eriko endelig på vej til at finde og acceptere sig selv – og til at genfinde sin passion til klaveret og den klassiske musik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce