Annonce
Ringkøbing IF

Unødvendig dumhed kostede RIF et nyt nederlag

Anders Vestergaard Larsen i hård duel med Lasse Buch Møberg. Foto: Ole Nielsen.
Ringkøbing IF havde modstået lyn, torden, vild regn og tungt pres fra Brabrand IF. Netop som det så ud som om, RIF ville klare 0-0, blev et dumt boldtab straffet med scoring til 1-0. RIF tabte 2-0.

Aarhus: Det lynede og tordnede. Og det regnede selvfølgelig også. Helt vildt. I lårtykke stråler, som flere nævnte.

Forholdene var så umulige på Brabrand Stadion, da Ringkøbing IF skulle spille klokken 14 i 2. division mod Brabrand, at kampen af to omgange blev udsat et kvarter.

Nå det levede RIF med. Og de overlevede også rent spillemæssigt - i hvert fald i 80 minutter. Så gik det galt på en måde, der ærgrede og irriterede træner Nicolai Wael.

- En helt unødvendig dumhed kostede os point. En håbløs tværbold oppe omkring midten. Det gav frit løb mod mål, hvor Nikolaj Pape måtte gribe ind med et frispark til gult kort lige uden for feltet. Da vidste jeg, det ville gå galt. Og ganske rigtigt - der blev scoret direkte på frisparket til 1-0. Træls træls træls, sagde Nicolai Wael.

Da første halvleg endelig kom i gang, skulle de to hold lige finde rytmen. De første minutter var afvekslende med afslutninger i begge ender af banen, mens det samtidig styrtregnede.

Brabrand havde et par forsøg med frispark tæt forbi mål og skud over mål, inden RIF kom frem til et par muligheder. Martin Egelund sendte direkte frispark i forsvarsmuren, mens Klaus Moesgaard fik et skud blokeret i hjemmeholdets forsvar.

Den næste halve time var RIF under pres, og havde målmand Mads Petersen ikke haft flere fine indgreb, havde RIF været bagud ved pausen. Men det var de ikke, fordi Mads Petersen først reddede en friløber til Brabrand. Senere fik Brabrand et forsøg blokeret, RIF fik med nød og næppe afværget efter farligt frispark, og så blev Mads Petersen noteret for endnu tre fine redninger. I det sidste kvarter var RIF kommet lidt bedre med spillemæssigt, men vestjyderne var ikke farlige.

Nicolai Wael håbede på, at anden halvleg ville blive bedre. RIF skulle nemlig angribe på den banehalvdel, der var mindst plaget af vand.

- Banen var umulig. I det ene målfelt stod der blank vand, og det gjorde der i det ene hjørne af banen kombineret med smat mange steder. Men vi fik aldrig spillet til at glide. Igen var vi tandløse i front. Martin Egelund havde et langskud lige forbi mål som det bedste forsøg, fortalte Nicolai Wael.

Ragnar Leósson fik et forsøg reddet til hjørnespark, og Nikolaj Pape fik et skud blokeret. Mere havde vestjyderne ikke at byde på efter pausen.

Det havde Brabrand til gengæld.

Allerede i første minut fik de en gratis chance, da bolden blev hængende i en vandpyt på RIFs banehalvdel. Nikolaj Pape blokerede i sidste øjeblik på en chance i næste minut, Brabrand skød tæt forbi mål ved bagstolpen, de havde forsøg forbi mål fra spids vinkel, og senere ramte de overliggeren.

- Og så var der de gange, Mads Petersen reddede. Mads Petersen stod en god kamp. Og i takt med vi stod imod, så troede jeg mere og mere på point. Altså ind til vi dummede os, sagde Nicolai Wael.

Bagud 1-0 satsede RIF. Det blev straffet med et sent mål til 2-0.

- På en svær bane havde vi arbejdet hårdt og godt. Der var gode ting ind imellem. Men det var lidt som sidste sæson. Tingene skal åbenbart gå op i en højere enhed, hvis vi skal score. Det var selvfølgelig fortjent, vi tabte, men det er pisse ærgerligt, at det i bund og grund skete på en dum fejl, sagde Nicolai Wael.

Annonce
Klaus Moesgaard fra Ringkøbing IF (11) får en gevaldig flyvetur. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Leder For abonnenter

Det er æ' så ring' endda

Vi har hørt om de sorte skyer over virksomheder, der uafbrudt er på jagt efter kvalificeret arbejdskraft. Vi har hørt om fremtidens store problemer med, at Vestjylland bliver affolket, og alt kommer til at ligge øde hen, fordi ingen gider flytte til området. Vi har hørt om, at et af de få områder, der vil opleve fremgang, er sprogskoler, fordi alle nye medarbejdere bliver hentet i udlandet og skal lære dansk, før de kan løse arbejdsopgaverne. Nogle af de triste forudsigelser og negative fremtidsudsigter har måske en smule på sig, men inden vi alle sammen falder ned i et sort beskæftigelseshul, er det værd at give de positive historier et par ekstra pæne ord med på vejen. Lige nøjagtig i den positive afdeling var der hele to eksempler i den forgangne weekend. Tiden nærmer sig nemlig, hvor oplevelsescentret Naturkraft åbner dørene for første gang, og med en forventning om godt 200.000 besøgende om året skal der selvfølgelig ansættes mange. I runde tal skal der være 100 sæsonarbejdere og 25 fastansatte i sving, og det kan lyde som noget af en udfordring at finde det antal medarbejdere, hvis det sorte beskæftigelseshul virkelig er så stort, som nogen mener. Om Naturkraft-direktør Peter Sand aldrig har hørt om de negative meldinger om den fremtidige jobsituation, skal stå hen i det uvisse, men uanset hvad ser han - heldigvis - ingen sorte skyer. Heller ikke efter, at oplevelsescentret havde åbent hus, hvor interesserede var inviteret til at kigge forbi til en snak om jobmulighederne. Han vurderer ikke, det bliver et problem at rekruttere - det bliver mere et spørgsmål om at finde de rigtige. Den med, at ingen gider flytte til "sidste stop før Vesterhavet", kender han åbenbart heller ikke noget til, for der bliver vist interesse fra store dele af landet: "Jeg kan godt tilbagevise det dér med, at folk ikke vil til Vestjylland. Når vi har noget, der er interessant nok, så kommer de". Det er også på sin plads at nævne, at i weekenden deltog fire vestjyder ved DM i Skills - en konkurrence for unge på en erhvervsuddannelse. To af de fire, en bager og en anlægsstruktør, gik helt til tops. Så det ser ud til, at der også i 2020 er andet end turistbranchen at byde på her i det vestjyske, når de unge mennesker skal tage skridtet ind på arbejdsmarkedet. Så det er vel æ' så ring' endda.

Annonce