Ringkøbing IF

Unødvendig dumhed kostede RIF et nyt nederlag

Anders Vestergaard Larsen i hård duel med Lasse Buch Møberg. Foto: Ole Nielsen.
Ringkøbing IF havde modstået lyn, torden, vild regn og tungt pres fra Brabrand IF. Netop som det så ud som om, RIF ville klare 0-0, blev et dumt boldtab straffet med scoring til 1-0. RIF tabte 2-0.

Aarhus: Det lynede og tordnede. Og det regnede selvfølgelig også. Helt vildt. I lårtykke stråler, som flere nævnte.

Forholdene var så umulige på Brabrand Stadion, da Ringkøbing IF skulle spille klokken 14 i 2. division mod Brabrand, at kampen af to omgange blev udsat et kvarter.

Nå det levede RIF med. Og de overlevede også rent spillemæssigt - i hvert fald i 80 minutter. Så gik det galt på en måde, der ærgrede og irriterede træner Nicolai Wael.

- En helt unødvendig dumhed kostede os point. En håbløs tværbold oppe omkring midten. Det gav frit løb mod mål, hvor Nikolaj Pape måtte gribe ind med et frispark til gult kort lige uden for feltet. Da vidste jeg, det ville gå galt. Og ganske rigtigt - der blev scoret direkte på frisparket til 1-0. Træls træls træls, sagde Nicolai Wael.

Da første halvleg endelig kom i gang, skulle de to hold lige finde rytmen. De første minutter var afvekslende med afslutninger i begge ender af banen, mens det samtidig styrtregnede.

Brabrand havde et par forsøg med frispark tæt forbi mål og skud over mål, inden RIF kom frem til et par muligheder. Martin Egelund sendte direkte frispark i forsvarsmuren, mens Klaus Moesgaard fik et skud blokeret i hjemmeholdets forsvar.

Den næste halve time var RIF under pres, og havde målmand Mads Petersen ikke haft flere fine indgreb, havde RIF været bagud ved pausen. Men det var de ikke, fordi Mads Petersen først reddede en friløber til Brabrand. Senere fik Brabrand et forsøg blokeret, RIF fik med nød og næppe afværget efter farligt frispark, og så blev Mads Petersen noteret for endnu tre fine redninger. I det sidste kvarter var RIF kommet lidt bedre med spillemæssigt, men vestjyderne var ikke farlige.

Nicolai Wael håbede på, at anden halvleg ville blive bedre. RIF skulle nemlig angribe på den banehalvdel, der var mindst plaget af vand.

- Banen var umulig. I det ene målfelt stod der blank vand, og det gjorde der i det ene hjørne af banen kombineret med smat mange steder. Men vi fik aldrig spillet til at glide. Igen var vi tandløse i front. Martin Egelund havde et langskud lige forbi mål som det bedste forsøg, fortalte Nicolai Wael.

Ragnar Leósson fik et forsøg reddet til hjørnespark, og Nikolaj Pape fik et skud blokeret. Mere havde vestjyderne ikke at byde på efter pausen.

Det havde Brabrand til gengæld.

Allerede i første minut fik de en gratis chance, da bolden blev hængende i en vandpyt på RIFs banehalvdel. Nikolaj Pape blokerede i sidste øjeblik på en chance i næste minut, Brabrand skød tæt forbi mål ved bagstolpen, de havde forsøg forbi mål fra spids vinkel, og senere ramte de overliggeren.

- Og så var der de gange, Mads Petersen reddede. Mads Petersen stod en god kamp. Og i takt med vi stod imod, så troede jeg mere og mere på point. Altså ind til vi dummede os, sagde Nicolai Wael.

Bagud 1-0 satsede RIF. Det blev straffet med et sent mål til 2-0.

- På en svær bane havde vi arbejdet hårdt og godt. Der var gode ting ind imellem. Men det var lidt som sidste sæson. Tingene skal åbenbart gå op i en højere enhed, hvis vi skal score. Det var selvfølgelig fortjent, vi tabte, men det er pisse ærgerligt, at det i bund og grund skete på en dum fejl, sagde Nicolai Wael.

Klaus Moesgaard fra Ringkøbing IF (11) får en gevaldig flyvetur. Foto: Ole Nielsen.
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce